7 °C Budapest

Gondoskodj a jövő nyári élményedről már most!

Pénzcentrum
2006. szeptember 18. 16:00

Úgy érzed mindened a hajózás, de nem tudod, hogyan kezdjél hozzá a terveid megvalósításához? Az idén az utolsó lehetőségek a vitorlázási ismeretek elsajátítására indított tanfolyamok keretein belül a legtöbb helyen szeptember 22-én kezdődnek.


A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk 4 helyet, ahol vitorlázási ismeretek oktatásával foglalkoznak és adunk néhány hasznos tanácsot is arra vonatkozóan, hogyan tudod megvalósítani ezzel a tevékenységgel kapcsolatos álmaidat.

A vitorlásiskolák több tanfolyamot is kínálnak úgy, mint: kezdő, motoros hajó, haladó, tengeri tanfolyamok. A kezdő tanfolyam időtartama 6 nap gyakorlat 20 óra elméleti oktatással, amelynek célja a hajóvezetői képességek megszerzése és a túrahajó vezetés elsajátítása. A maximális csoportlétszám 10 fő. A felszerelés közül kiemelnénk - amelyet hozniuk szükséges a képzésben részvevőknek - például a kesztyűt, vitorlázó cipőt (fehér talpú legyen), és a vihar ruhát.

A következő szintnek a motoros hajó tanfolyamot javasolják a szakemberek, amelynek két oka van: az első, hogy elvégzése elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy Jet-skit vezess, folyókon történő motorcsónakozáshoz vagy "lakóhajós" túrákhoz. A második, akik a vitorlás elméleti vizsgát teljesítették, nekik elméletből már újra vizsgázni nem kell, "csupán" a manőverekből kell sikeresen megfelelni a vizsgakövetelményeknek. 

A Holovits Vitolás Bolt, Iskola és Szerviz kifejezetten gyakorlat központú, ezért az utolsó 2 napon a tanulók már önállóan vitorláznak természetesen biztosítás mellett. Az Ormai Vitorlás Iskolánál viszont a csoportban való jelentkezésnél (4 fő) 15%-os kedvezményt adnak az árból. A vizsgadíjak 9 000 - 12 000 Ft/fő/ között mozognak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A haladó tanfolyamon 6 nap gyakorlati képzést kapsz, amikor is a rutinosság kialakítására helyeződik a hangsúly és a kikötői ismeretek bővítésére mindez folyamatos hajózás mellett kerül a felszínre.

A tengeri tanfolyamról röviden annyit érdemes tudni, hogy 36 órás elméleti képzés 6 vagy 10 nap gyakorlati oktatással attól függően, hogy melyik vizsgát választod, a könnyebb feltételrendszerrel kialakított horvát vagy a nehezebb magyar nemzetközi képesítést.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem