18 °C Budapest

Gondoskodj a jövő nyári élményedről már most!

Pénzcentrum
2006. szeptember 18. 16:00

Úgy érzed mindened a hajózás, de nem tudod, hogyan kezdjél hozzá a terveid megvalósításához? Az idén az utolsó lehetőségek a vitorlázási ismeretek elsajátítására indított tanfolyamok keretein belül a legtöbb helyen szeptember 22-én kezdődnek.


A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk 4 helyet, ahol vitorlázási ismeretek oktatásával foglalkoznak és adunk néhány hasznos tanácsot is arra vonatkozóan, hogyan tudod megvalósítani ezzel a tevékenységgel kapcsolatos álmaidat.

A vitorlásiskolák több tanfolyamot is kínálnak úgy, mint: kezdő, motoros hajó, haladó, tengeri tanfolyamok. A kezdő tanfolyam időtartama 6 nap gyakorlat 20 óra elméleti oktatással, amelynek célja a hajóvezetői képességek megszerzése és a túrahajó vezetés elsajátítása. A maximális csoportlétszám 10 fő. A felszerelés közül kiemelnénk - amelyet hozniuk szükséges a képzésben részvevőknek - például a kesztyűt, vitorlázó cipőt (fehér talpú legyen), és a vihar ruhát.

A következő szintnek a motoros hajó tanfolyamot javasolják a szakemberek, amelynek két oka van: az első, hogy elvégzése elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy Jet-skit vezess, folyókon történő motorcsónakozáshoz vagy "lakóhajós" túrákhoz. A második, akik a vitorlás elméleti vizsgát teljesítették, nekik elméletből már újra vizsgázni nem kell, "csupán" a manőverekből kell sikeresen megfelelni a vizsgakövetelményeknek. 

A Holovits Vitolás Bolt, Iskola és Szerviz kifejezetten gyakorlat központú, ezért az utolsó 2 napon a tanulók már önállóan vitorláznak természetesen biztosítás mellett. Az Ormai Vitorlás Iskolánál viszont a csoportban való jelentkezésnél (4 fő) 15%-os kedvezményt adnak az árból. A vizsgadíjak 9 000 - 12 000 Ft/fő/ között mozognak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A haladó tanfolyamon 6 nap gyakorlati képzést kapsz, amikor is a rutinosság kialakítására helyeződik a hangsúly és a kikötői ismeretek bővítésére mindez folyamatos hajózás mellett kerül a felszínre.

A tengeri tanfolyamról röviden annyit érdemes tudni, hogy 36 órás elméleti képzés 6 vagy 10 nap gyakorlati oktatással attól függően, hogy melyik vizsgát választod, a könnyebb feltételrendszerrel kialakított horvát vagy a nehezebb magyar nemzetközi képesítést.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?