Gondoskodj a jövő nyári élményedről már most!

Pénzcentrum
2006. szeptember 18. 16:00

Úgy érzed mindened a hajózás, de nem tudod, hogyan kezdjél hozzá a terveid megvalósításához? Az idén az utolsó lehetőségek a vitorlázási ismeretek elsajátítására indított tanfolyamok keretein belül a legtöbb helyen szeptember 22-én kezdődnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk 4 helyet, ahol vitorlázási ismeretek oktatásával foglalkoznak és adunk néhány hasznos tanácsot is arra vonatkozóan, hogyan tudod megvalósítani ezzel a tevékenységgel kapcsolatos álmaidat.

A vitorlásiskolák több tanfolyamot is kínálnak úgy, mint: kezdő, motoros hajó, haladó, tengeri tanfolyamok. A kezdő tanfolyam időtartama 6 nap gyakorlat 20 óra elméleti oktatással, amelynek célja a hajóvezetői képességek megszerzése és a túrahajó vezetés elsajátítása. A maximális csoportlétszám 10 fő. A felszerelés közül kiemelnénk - amelyet hozniuk szükséges a képzésben részvevőknek - például a kesztyűt, vitorlázó cipőt (fehér talpú legyen), és a vihar ruhát.

A következő szintnek a motoros hajó tanfolyamot javasolják a szakemberek, amelynek két oka van: az első, hogy elvégzése elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy Jet-skit vezess, folyókon történő motorcsónakozáshoz vagy "lakóhajós" túrákhoz. A második, akik a vitorlás elméleti vizsgát teljesítették, nekik elméletből már újra vizsgázni nem kell, "csupán" a manőverekből kell sikeresen megfelelni a vizsgakövetelményeknek. 

A Holovits Vitolás Bolt, Iskola és Szerviz kifejezetten gyakorlat központú, ezért az utolsó 2 napon a tanulók már önállóan vitorláznak természetesen biztosítás mellett. Az Ormai Vitorlás Iskolánál viszont a csoportban való jelentkezésnél (4 fő) 15%-os kedvezményt adnak az árból. A vizsgadíjak 9 000 - 12 000 Ft/fő/ között mozognak.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A haladó tanfolyamon 6 nap gyakorlati képzést kapsz, amikor is a rutinosság kialakítására helyeződik a hangsúly és a kikötői ismeretek bővítésére mindez folyamatos hajózás mellett kerül a felszínre.

A tengeri tanfolyamról röviden annyit érdemes tudni, hogy 36 órás elméleti képzés 6 vagy 10 nap gyakorlati oktatással attól függően, hogy melyik vizsgát választod, a könnyebb feltételrendszerrel kialakított horvát vagy a nehezebb magyar nemzetközi képesítést.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?