11 °C Budapest

Kinyílt az ügyfélkapu, hogy juthatunk át rajta?

Pénzcentrum
2006. szeptember 14. 10:00

Mintegy 400 millió forintot költöttek el a költségvetésből arra, hogy az elektronikus bevallásra kötelezett mintegy 10 000 adózót felszereljék az e-aláíráshoz szükséges eszközökkel. Mégis egy helyben toporog az elektronikus adóbevallás ügye.

Mintegy 400 millió forintot költöttek el a költségvetésből arra, hogy az elektronikus bevallásra kötelezett mintegy 10 000 adózót felszereljék az e-aláíráshoz szükséges eszközökkel. Mégis egy helyben toporog az elektronikus adóbevallás ügye.

Az adóügyintézéshez ugyanis ez év májusa óta kizárólag az ügyfélkapun keresztül kapott azonosító használható, az elektronikus aláírás pedig nem.

A legkisebb vállalkozások problémájának megoldása még mindig várat magára, márpedig a jogszabályok értelmében néhány hónap múlva teljessé válik a rendszer. Mint ismert, januártól minden kifizetőnek, munkáltatónak havonta elektronikus úton kell adóbevallást benyújtania a magánszemélyeknek kifizetett juttatásokról - írja a Világgazdaság.

A szakmai szervezetek többször is egyeztettek a szaktárcával, hogy milyen módon juthatnának támogatáshoz azok a könyvelők, könyvelőirodák, amelyek segítenének az egyéni vállalkozóknak, őstermelőknek az e-bevallás elkészítésében. Az egyeztetéseken részt vett szakértők remélik, hogy a kormányzat nem "mismásolja" el az ügyet, ám tart attól, hogy ha születik is megoldás, akkor már késő lesz. Éppen emiatt szorgalmazták korábban szakemberek, hogy a szükséges jogszabály legkésőbb szeptember közepére szülessen meg.

Eddig egyébként két lehetőség merült fel. Az egyik változat szerint a könyvelők normatív alapon kapnának támogatást (vagyis a kormányzat lényegében átvállalná a könyvelők díját), a pénzhez pedig utófinanszírozással, havonta vagy negyedévente jutnának hozzá. A másik verzió szerint a könyvelők számára pályázati rendszert írnának ki.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?