-4 °C Budapest

Változnak a kedvezmények - Mennyi marad jövőre?

Pénzcentrum
2006. szeptember 8. 13:00

2007-től is számos változással szembesülhetünk az SZJA kapcsán. Van néhányterület melyeke után összevontan vehető majd igénybe az adóvisszeatérítés és természetesen lesznek olyan kedvezmények is melyek megszűnnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Megszűnik 2007-től a lakáshitel-törlesztés kedvezménye, de ha a lakáshitel-törlesztést a magánszemély 2007. január 1. előtt megkezdte, a kedvezmény a 2006-ban hatályos feltételekkel  még igénybe vehető.

Megszűnik a szellemi tevékenység kedvezménye, a felnőttképzés és a számítógép-beszerzés kedvezménye. Ha azonban a magánszemély a felnőttképzés kedvezményének halasztott igénybevételére jogosult 2006. december 31-én, a halasztott kedvezményt még az akkori szabályok szerint igénybe veheti.

A 100 ezer forintos éves keretbe kerül az egyes társadalombiztosítási és magánnyugdíjpénztári befizetések kedvezménye, a tandíj kedvezménye, a közcélú adományok kedvezménye, az élet-és nyugdíjbiztosítások kedvezménye osztozik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tandíj kedvezményénél a többszintű képzésre tekintettel megszűnik a kedvezmény első alapképzéshez kötése, s igénybe vehető lesz bármely felsőfokú képzés, felsőfokú szakképzés, vagy éppen a doktorandusz-képzés tandíja után is. Szigorítás, hogy a kedvezményt ugyanazon adóévben ugyanazon hallgatóra tekintettel csak a törvényben felsorolt befizető magánszemélyek egyike veheti igénybe.

A közös értékbeli korlátozás alá vont kedvezmények jövedelmi korlátja 3 millió 400 ezer forint lesz, kivéve az ún. őstermelői kedvezményt, amely továbbra is 6 millió forintos jövedelemkorláthoz kötötten vehető igénybe.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?