Mit eszünk a McDonald's-ban? - Megdöbbentő számok...

Pénzcentrum
2006. augusztus 1. 16:00

Idén júliusig 89 éttermében 33 millió vendéget szolgált ki a McDonald's, ami az elmúlt év azonos időszakához képest 11%-os forgalomnövekedést jelent. A vendégszám növekedése mellett az étterem-hálózat menüválasztéka is folyamatosan bővül: bár a kedvenc nagyszendvics továbbra is a Big Mac, és a legtöbbet továbbra is sajtburgerből ad el az étteremlánc, emellett egyre népszerűbbek a csirkés és a salátás termékek, utóbbiakból júliusig közel 1 millió adag fogyott el. A McDonald's a bevételei jelentős részét fordítja a hálózat fejlesztésére, így az első 6 hónapban közel félmilliárd forintot költött felújításra és technológiai fejlesztésre.


Az éttermek közel 500 tonna zöldséget használtak fel a paradicsomot, uborkát, hagymát, valamint zöldsalátát tartalmazó ételekhez. Az üdítők forgalmán belül 10%-kal növekedett a gyümölcslé és az ásványvíz aránya. Idei újdonság, hogy a Happy Meal menühöz a korábban bevezetett gyümölcsmix mellett már biotejet és epres ízesítésű ásványvizet is választhatnak a gyerekek. Az új szolgáltatásokkal is bővített McDonald's-okban újfajta étkezési formák hódítanak: az év első 6 hónapjában a tavalyi év hasonló időszakával összehasonlítva 200 000-el többen döntöttek úgy, hogy a reggeli menü kínálatból választják ki kedvenc reggelijüket.

Az országszerte bővülő McCafé-k a kávéházi kultúra szerelmeseinek kínálnak választási lehetőséget az étteremben. Az idén létesített 4 új McCaféval együtt (Nyíregyháza, Duna Pláza, Szeged belváros, Váci út) mára már 12 kávézó üzemel országszerte, a forgalom pedig 20%-kal nőtt. A tervek szerint a McCafé hálózat a következő 5 évben évente legalább 5 egységgel bővül majd. "Egyre többen választják étkezéseikhez éttermeinket, amelyekben a barátságos kiszolgálás, és a megszokott tisztaság mellett modern belső tér és szórakoztató technológiai megoldások gondoskodnak a vendégek kényelméről. Ahhoz azonban, hogy elégedetten térjenek vissza hozzánk, innovatív menüsorra is szükség van, amelyből mindenki tud választani étkezési szokásának vagy éppen hangulatának megfelelően" - mondta Radek Janalík, ügyvezető igazgató.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?