Idén júliusig 89 éttermében 33 millió vendéget szolgált ki a McDonald's, ami az elmúlt év azonos időszakához képest 11%-os forgalomnövekedést jelent. A vendégszám növekedése mellett az étterem-hálózat menüválasztéka is folyamatosan bővül: bár a kedvenc nagyszendvics továbbra is a Big Mac, és a legtöbbet továbbra is sajtburgerből ad el az étteremlánc, emellett egyre népszerűbbek a csirkés és a salátás termékek, utóbbiakból júliusig közel 1 millió adag fogyott el. A McDonald's a bevételei jelentős részét fordítja a hálózat fejlesztésére, így az első 6 hónapban közel félmilliárd forintot költött felújításra és technológiai fejlesztésre.
Az éttermek közel 500 tonna zöldséget használtak fel a paradicsomot, uborkát, hagymát, valamint zöldsalátát tartalmazó ételekhez. Az üdítők forgalmán belül 10%-kal növekedett a gyümölcslé és az ásványvíz aránya. Idei újdonság, hogy a Happy Meal menühöz a korábban bevezetett gyümölcsmix mellett már biotejet és epres ízesítésű ásványvizet is választhatnak a gyerekek. Az új szolgáltatásokkal is bővített McDonald's-okban újfajta étkezési formák hódítanak: az év első 6 hónapjában a tavalyi év hasonló időszakával összehasonlítva 200 000-el többen döntöttek úgy, hogy a reggeli menü kínálatból választják ki kedvenc reggelijüket.
Az országszerte bővülő McCafé-k a kávéházi kultúra szerelmeseinek kínálnak választási lehetőséget az étteremben. Az idén létesített 4 új McCaféval együtt (Nyíregyháza, Duna Pláza, Szeged belváros, Váci út) mára már 12 kávézó üzemel országszerte, a forgalom pedig 20%-kal nőtt. A tervek szerint a McCafé hálózat a következő 5 évben évente legalább 5 egységgel bővül majd. "Egyre többen választják étkezéseikhez éttermeinket, amelyekben a barátságos kiszolgálás, és a megszokott tisztaság mellett modern belső tér és szórakoztató technológiai megoldások gondoskodnak a vendégek kényelméről. Ahhoz azonban, hogy elégedetten térjenek vissza hozzánk, innovatív menüsorra is szükség van, amelyből mindenki tud választani étkezési szokásának vagy éppen hangulatának megfelelően" - mondta Radek Janalík, ügyvezető igazgató.
Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.
Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.
Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.
A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.
-
Az élhetőbb városokban az ingatlanok is felértékelődnek (x)
Minél több szolgáltatás és zöld van a közelben, annál jobban.
- Szabotázsakciók Franciaországban az olimpiai megnyitó napján - a nap hírei
- Hét szerrel bővült a tiltott dizájnerdrogok listája
- Kokain, „meth” és euró a buszban – videó
- Kiszorult az Apple a legnagyobbak közül Kínában
- Beindul az olimpia: a páston Szilágyi Áron, a pályán a férfi kézisek, a medencében a női pólósok
- Repeszt a Balaton felé a MÁV által bérelt mozdonyok első példánya
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
Future of Finance 2024
Sustainable World 2024
![](https://cdn.penzcentrum.hu/images/articles/lead/2024/07/1722003032-fYemjX2BC_sm.jpg)
![](https://cdn.penzcentrum.hu/images/articles/lead/2024/07/1721995899-XEn3OCP2C_sm.jpg)
![](https://www.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2024/07/1721916051-kHrQJn3Mh_md.jpg)