Lecsaptak a revizorok! Már nem jön be az ajándék-mese...

Pénzcentrum
2006. július 28. 09:30

Az APEH Jász-Nagykunk-Szolnok Megyei Igazgatósága olyan adózó cégeket ellenőrzött, melyek az uniós adatbázisban szerepeltek, áfabevallásaikban azonban nem, vagy csak részben szerepeltették a közösségi forgalomra utaló adatokat. A cégek túlnyomó többségénél csak kisebb hiányosságok derültek ki 6 adózónál viszont súlyos, több százmillió forintos adóeltitkolást tártak fel - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az adóügyi információcsere a hatóságok között megvalósulhat automatikusan vagy kérésre is, de a tagállamok hatóságai füleseket is adhatnak egymásnak.

Ha egy magyar adóellenőrnek olyan információ jut a britokába, mely egy másik tagállamban hasznos lehet a helyes adóalap meghatározására, akkor továbbítja azt. Az áfacsalások felderítésének megkönnyítésére az APEH egy speciális munkacsoportot is létrehozott, mely a határon átnyúló kereskedelemmel kapcsolatos áfamegállapításokat vizsgálja.

Az uniós adatbázisokat és a külföldi kapcsolatokat a vagyonosodási vizsgálatok során is beveti az APEH. Ha egy magánszemély arra hivatkozik, hogy más ország lakosától kapott pénzt, megkeresik az illetékes adóhatóságot és lenyomozzák, hogy az illető egyáltalán képes lehetett-e bevallott jövedelme alapján a megjelölt ajándék adására.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?