Jól gondold meg - 4 évre szól!

Pénzcentrum
2006. július 25. 15:00

A használatban lévő változásbejelentő nyomtatványokon szeptember 15-ig kérhetik a jelenlegi egyszerűsített vállalkozói adót (eva)fizetők, hogy a továbbiakban már ne az eva szabályai szerint fizessék adóikat. Azonban érdemes alaposan végiggondolni a helyzetet, ugyanis a változtatás után négy évig újabb módosításra nem lesz lehetőség.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Kiléphetnek az eva hatálya alól a jelenleg egyszerűsített vállalkozói adót fizetők, amennyiben erről szeptember 15-ig nyilatkozatot tesznek. A bejelentést az általánosan használt (06102. sz., 06102/E sz., 06202. sz., 06202/T sz. 06202/C sz.) változásbejelentő nyomtatványokon lehet beküldeni az APEH részére, a változás hatálybalépésének időpontjaként 2006. szeptember 30-át kell megjelölniük. A nyomtatványok kereskedelmi forgalomban kaphatóak, kitöltési útmutatójuk azonban nem vonatkozik az eva hatálya alóli kijelentkezésre, ezért erről pontos információ az APEH honlapján olvasható.

Amennyiben a változás életbe lép, a nyilatkozatot tevők az eva alanyiságuk megszűnésének adóévét követő négy adóévre evaalanyiságot ismételten nem választhatnak. Azon evaalanyokat, akik nem nyilatkoznak a változtatásról, az adóhatóság továbbra is evaalanyként tartja nyilván.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?