0 °C Budapest

Az APEH kifonomult módszerei

Pénzcentrum
2006. július 27. 15:00

Az egyre kifinomultabb adóhatósági ellenőrzéseknek köszönhetően a tavalyi év hasonló időszakához képest csaknem felével növekedett a kiszabott bírságok és pótlékok összege- írja a Napi GazdaságAz APEH vizsgálatai során idén eddig 35 százalékkal több nettó adókülönbözet állapított meg, amely így elérte a 158 milliárd forintot. Az eredmény nem a javuló adómorálnak, hanem az APEH erőteljesebb fellépésének, és egyre precízebb kiválasztási rendszerének eredménye

Az APEH elsősorban az olyan cégekre figyel, ahol a tulajdonost, az ügyvezetést vagy a könyvelőt gyakran váltogatják, de a sűrű telephelyváltozás is gyanút kelthet. Felébresztheti az ellenőrök figyelmét a tartós veszteségesség, a jelentős adó-visszaigénylés, a gyakori önrevízió, de akár a törzstőke nagyságának sűrű változtatása is

A cégek és magánszemélyek adótartozása az év első felében meghaladta a 330 milliárd forintot, ez 2 százalékos növekedést jelent a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest. Legjobban bírságok és pótlékok összege növekedett, egy év alatt 43 százalékkal. A szankciók összege elérte a 87 milliárd forintot, ennek 78 százaléka mulasztási bírság volt. Az adóhatóság az év első felében 112 milliárd forintot tartozást hajtott be.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?