8 °C Budapest

Meglepetés az utazási irodában! - Bíróság előtt a Neckermann

Pénzcentrum
2006. július 25. 09:30

A Fogyasztóvédelmi Egyesület Országos Szövetsége (FEOSZ) bíróság elé viszi a Neckermann utazási irodát, mert áraival megtéveszti a nyaralni vágyókat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A Fogyasztóvédelmi Egyesület Országos Szövetsége (FEOSZ) bíróság elé viszi a Neckermann utazási irodát, mert áraival megtéveszti a nyaralni vágyókat- írja a Napi Gazdaság.

Az utazási iroda az utazás előtt plusz költségeket számít fel, mint például a kerozinköltség, melyek nem szerepelnek a katalógusban. Az utazni vágyókat tehát félretájékoztatják, sokszor csak az utazási irodában derül ki, hogy mennyit is kell igazából fizetni.

A Fogyasztóvédelmi Egyesület az emberek érdekeit nézve közérdekű pert indít a Neckermann ellen. Hasonló eljárást kezdeményezett a szervezet korábban a Malév ellen is, mert a légitársaság minden repülőjegy megvásárlásakor pluszköltséget számolt fel kiállítási díj címen. Miután ezt a díjat felszámolták, a Malév megkerülve a büntetést, bevezette a jegykezelési költséget, melynek összege pontosan megegyezik a kiállítási díj költségeivel.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?