Még mindig a last minute-nél tartasz? - Legyél inkább első!

Pénzcentrum
2006. június 21. 15:00

Gondoltál már arra, hogy hol töltöd a jól megérdemelt téli pihenést esetleg a szilveszteri bulit? Az éberebbek már az utazásukat tervezik és várják, hogy megjelenjen a katalógus a first minute ajánlatokkal!

Gondoltál már arra, hogy hol töltöd a jól megérdemelt téli pihenést esetleg a szilveszteri bulit? Az éberebbek már az utazásukat tervezik és várják, hogy megjelenjen a katalógus a first minute ajánlatokkal.

A first minute- mint ahogy a neve is mutatja - hasonlatos a Last minute utakhoz azzal a nem csekély különbséggel, hogy az alapcsomagban feltüntetett szolgáltatást maximálisan tartalmazza, míg Last minute-nél kevesebbet kapsz, bár az ár is kedvezőbb.

Több ezer forintos kedvezményeket - ami az árnak 5-20%-ig terjedhet az utazási irodától függően - és még nagyobb gyermekkedvezményeket kaphatsz egy korai foglalás esetén. Talán azt a legérdemesebb kiemelni, hogy nagy választék hever előtted.

A Quaestor Travel utazási iroda kommunikációs igazgatója a következőket mondta a First minute utakkal kapcsolatban: "A FIRST MINUTE hazánkban a külföldi, úgy nevezett csomagtúra szolgáltatások területén terjedt el. A belföldi forgalomban elsősorban csak szállást keresnek az ügyfelek.

A FIRST MINUTE gyakorlatilag a bevezető árnak, akciónak tekinthető. Akkor is a FIRST MINUTE mellett döntünk, ha ugyan a termék régi, de egy új értékesítési csatornát nyitunk meg. A nyári utazási piacon jelenleg a last minute domináns, ami üzletileg nem a legjobb megoldás."

Lényegét tekintve csupán annyit kell tenned, hogy a számodra legmegfelelőbb szállodát és uticélt lefoglalod a szezon előtt, a katalógus megjelenése után a meghatározott időn belül. A Neckermann utazási iroda például a nyári szezonra szóló előfoglalásos utjait 2006.02.28-án hirdette meg és egy hónapig tartott a kedvezmény.

Nem kell aggódnod az esetleges kellemetlenségek miatt, hiszen az ár a legtöbb esetben tartalmazza a szállás, ellátás, traszfer és az utazás költségeit is.

Az idei nyáron ezek az utazások a foglalások 10-15 %-át tették ki, ami a szakemberek szerint a FociVB-nek és a választásoknak volt köszönhető.

Idegenforgalmi szakértők szerint ma a tengerparti családos nyaralások az utasok 40%-át adják. A három legnépszerűbb uticél Tunézia, Horvátország és Görögország.

Seres György a Quaestor Travel kommunikációs igazgatója szerint "a nyári célállomások tekintetében vannak klasszikus slágerek (Horvátország, Spanyolország, Görögország és Törökország), míg az észak-afrikai országok ár/érték arányban más kategóriát képviselnek.

A QUAESTOR TRAVEL nem szervez saját maga Tunéziát, "átvesszük más szövetségesünk áruját és csak viszont értékesítjük. Tunézia esetében csak travel agency-ként működünk. Mi nem érzékeljük Tunézia előretörését, sokkal inkább látjuk Törökország és Bulgária erősödését a nyári nyaralásos desztinációk versenyében."

Az interneten böngészve kiváló utazási irodákra lehetsz, melyek ősszel illetve télen is gyönyörű helyeket ajánlanak figyelmedbe. Télen külön érdekesek lehetnek szilveszteri programok. Nagyon fontos, hogy mindig figyelmesen válaszd ki az utat és kérdezz rá minden részletre amit fontosnak tartasz!
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem