5 °C Budapest

Megrázó meglepetés! - Erre senki nem fogadott volna...

Pénzcentrum
2006. július 19. 05:30

A nagy-britanniai internetes fogadóiroda, a BetonSports szüneteltette a részvényeivel kereskedést a tőzsdén, mivel letartóztatták a vállalat vezérigazgatóját. David Carruthers Angliából Costa Ricára, a cég központjába szeretett volna utazni, mikor vasárnap a dallasi repülőtéren az amerikai hatóság előzetes letartóztatásba helyezte.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A vállalat részvényei 24%-ot estek a botrány kirobbanása óta. David Carruthers letartóztatása mellett a céget alapító Gary Kaplan ellen is elfogató parancsot adott ki a rendőrség. A vád mindkettőjük ellen zsarolás, összeesküvés, csalás.

Megszorító végzést hozott továbbá a bíróság az amerikai fogadásokkal kapcsolatban azzal a rendelettel, miszerint a BetonSports nem fogadhat sportfogadásokat az Egyesült Államokból. Erre a döntésre reagálva a BetonSports ügyvédei bejelentették, hogy amíg a cég jövője bizonytalan, addig felhagynak részvényeik kereskedésével a London Stock Exchange-en.

Catherine Hanaway amerikai ügyész szerint a felek illegális szerencsejátékban érintettek.

Az Internetes fogadások csökkentésére irányuló törvényjavaslatot a múlt héten fogadta el az országgyűlés, és már a Szenátus elé került.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?