25 °C Budapest

Megszorongatják a minisztereket

Pénzcentrum
2006. június 30. 13:00

Az állami vezető tisztséggel járó juttatások közül egyedül a gépkocsihasználat korlátozásában érhető tetten a kormány takarékossági intézkedése.

Az állami vezető tisztséggel járó juttatások közül egyedül a gépkocsihasználat korlátozásában érhető tetten a kormány takarékossági intézkedése - írja a Napi Gazdaság.

A július elsejével hatályon kívül helyezendő korábbi rendelet szerint a miniszterek egy felső kategóriájú és egy, legfeljebb felső középkategóriás kocsival rendelkezhettek. Az államtitkárok és más, állami vezetői juttatásra jogosultak pedig egy, legfeljebb felső kategóriás gépkocsit használhattak - mindkét esetben sofőr is járt az autóval.

Júliustól annyiban változik a helyzet, hogy a minisztereknek is be kell érni egy felső középkategóriás járgánnyal.

A másik változás, hogy ezen túl nem dollárban, hanem euróban határozzák meg a külföldi útra járó napidíjat. Eddig országtól függően naponta 50-130 dollár járt, ez elsejétől 40-100 euróra változik. Itt már nem látszik a spórolási kedv.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Annyit azért fognak a kasszán, hogy ha teljes ellátásban részesül a kiküldött, akkor a jövőben nem kapja meg a napi díjának 40 százalékát.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?