Megszorongatják a minisztereket

Pénzcentrum
2006. június 30. 13:00

Az állami vezető tisztséggel járó juttatások közül egyedül a gépkocsihasználat korlátozásában érhető tetten a kormány takarékossági intézkedése.

Az állami vezető tisztséggel járó juttatások közül egyedül a gépkocsihasználat korlátozásában érhető tetten a kormány takarékossági intézkedése - írja a Napi Gazdaság.

A július elsejével hatályon kívül helyezendő korábbi rendelet szerint a miniszterek egy felső kategóriájú és egy, legfeljebb felső középkategóriás kocsival rendelkezhettek. Az államtitkárok és más, állami vezetői juttatásra jogosultak pedig egy, legfeljebb felső kategóriás gépkocsit használhattak - mindkét esetben sofőr is járt az autóval.

Júliustól annyiban változik a helyzet, hogy a minisztereknek is be kell érni egy felső középkategóriás járgánnyal.

A másik változás, hogy ezen túl nem dollárban, hanem euróban határozzák meg a külföldi útra járó napidíjat. Eddig országtól függően naponta 50-130 dollár járt, ez elsejétől 40-100 euróra változik. Itt már nem látszik a spórolási kedv.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Annyit azért fognak a kasszán, hogy ha teljes ellátásban részesül a kiküldött, akkor a jövőben nem kapja meg a napi díjának 40 százalékát.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?