6 °C Budapest

Rajtaütöttek a korrupt politikusokon! - Milliárdos lefoglalás...

Pénzcentrum
2006. június 30. 05:30

A korrupció ellenes akció második felvonásának keretében további 30 embert vett őrizetbe a spanyolországi Marbella-ban a rendőrség. A korrupcióval gyanúsítottak között 9 helyi hivatalnok is van.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A botrányban eddig már volt polgármesterek is lebuktak, de 13 építőiparban érdekelt cég feje is a letartóztatás sorsára jutott. Az építési vállalkozók között akad olyan is, akinek jelenleg 313 marbellai épületének ügyében folyik bírósági tárgyalás. (Természetesen az építési engedélyek körül van néhány tisztázatlan részlet...)

A szóban forgó vállalkozók feltűnően kedvező elbánásban részesültek a városvezetés részéről. A több millió eurós ingatlan botrány ügyében még márciusban indult nyomozás, amikor a város polgármesterét és főépítészét letartóztatták, az ingatlanokat pedig lefoglalták.

A lefoglalt értékek között 2.4 milliárd euró összértékű ingatlanok mellett készpénz, műkincsek, versenylovak és egy helikopter is található. A rendőrség illetékesei egyelőre annyit árultak el, hogy korrupció, sikkasztás és részrehajlás vádjával nyomoznak.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?