2 °C Budapest

Perek sora várhat a WIW-re is?

Pénzcentrum
2006. június 22. 05:30

Egy 14 éves lány 30 millió dollárra pereli a világ legnagyobb közösségi site-jának, a MySpace-nek az üzemeltetőit, mivel az oldalon megismerkedett egy olyan fiúval, aki erőszakoskodott vele. A per lavinát indíthat el, amennyiben ugyanis a lány sikerrel jár, világszerte sokan próbálkozhatnak vélt vagy valós sérelmeikből pénzt csinálni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Jogászok aggasztónak tartják, hogy a MySpace nem ellenőrzi felhasználói korát, így nem tudja kiszűrni, hogy a fiatal lányok idősebb férfiak áldozatává váljanak. A vád szerint a MySpace egyszerűen képtelen ellátni feladatát, a felhasználók védelmét.

A lányt képviselő jogász szerint aggasztó, hogy a céget sokkal jobban érdekli a profit, mint a közösségéhez tartozó gyermekek védelme. A család pert indított a MySpace-t üzemeltető News Corp ellen és a 19 éves fiú ellen is, aki egy találkozót követően próbált erőszakoskodni vele.

A per kicsit "amerikainak" tűnik, de ha pénzt lehet csinálni belőle, akkor minden bizonnyal világszerte próbálkoznak majd az online közösségek tagjai.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18