13 °C Budapest

Gyurcsány és a haverok

Pénzcentrum
2006. június 6. 16:00

A hosszú hétvége után ismét megosztja gondolatait a miniszterelnök a blogján keresztül. Ezúttal a politikáról, a barátságról, a kormányalakításról elmélkedik. Ezekből a gondolatokból szemezgetünk.

A hosszú hétvége után ismét megosztja gondolatait a miniszterelnök a blogján keresztül. Ezúttal a politikáról, a barátságról, a kormányalakításról elmélkedik. Ezekből a gondolatokból szemezgetünk.

A miniszterelnök naplóbejegyzése első soraiban a múltja és a politika között von párhuzamot és megállapítja, hogy a "a kormányzás szinte semmivel össze nem hasonlítható összetettségű és bonyolult feladat".

Majd ezt követően kifejti a véleményét a politikusokról és a politikáról is: "Sokfajta politikust ismerek, de általában is igaznak gondolom, hogy mi politikusok nagyjából olyanok vagyunk, mint amilyen maga az ország. Érdemben nem jobbak és nem rosszabbak. Vezetőként az átlagot elérő, azt meghaladó képességekkel, ambícióval. Persze a politikusnak is van önérdeke, mint ahogy van a színházigazgatónak, a brigádvezetőnek, a titkárnőnek és a tanárnak. A politika egyik oldalról képviselet, a másik oldalról szakma. Mint képviselet azok igényéből indul ki, akiknek a nevében fellép. Ugyanakkor a politikus nem csak képviseli, hanem alakítja is azt az álláspontot, amit a többség a magáénak gondol. Más oldalról szakma is a politika. Akik régóta politikusok, lassan alig értenek máshoz. És minél régebben politikus valaki, annál nehezebb szakmát váltani. És annál világosabb, hogy a politikus benne akar maradni a politika világában. "

A naplóbejegyzés végén Gyurcsány Ferenc megköszöni a kormány valamennyi tagjának az együttműködést, a vitákat, a partnerséget. Ezt követően pedig megtudhatjuk, hogy a jelenlegi kormány kisebb lesz az előzőnél és nem baráti alapon választotta ki a munkatársait. Erről így ír:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"A most alakuló kormány kisebb lesz elődjénél, kevesebbeknek jut hely a kormányzás közvetlen közelében. Tudom, hogy van, akiket ez rosszul érint. Emberileg nemcsak hogy megértem, hanem szolidáris is vagyok velük. Politikusként és vezetőként viszont azt gondolom, hogy meg kellett ezt tenni. És ma ez az érdek erősebb, mint az a fajta szimpátia, ami a kormány nagyon sok tagjához fűz. Azt mondtam a kongresszuson, hogy nem barátokat hívok a kormányba. Ez abban az értelemben is igaz, hogy viszonyaimat a kormány tagjaival, a politika főszereplőivel nem személyes szimpátiáim alakítják. Hívok olyanokat is az új kormányba, akikhez kevesebb emberi viszony fűz, akikkel politikai értelemben korábban akár szakítottam is, de miután ezek politikai szövetségek és barátságok voltak, nem osztják az emberi barátságok szokásos sorsát, ahol egy szakítást nagyon nehéz kiheverni. Patetikusan hangzik vagy sem, csak azt tudom mondani, itt nem elsősorban mi számítunk. "

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm