Újabb csúszás...

Pénzcentrum
2006. június 2. 11:30

Legalább újabb fél évvel csúszik annak a nyilvántartási rendszernek a bevezetése, mellyel ellenőrizhető lenne, hogy ki fizet járulékot és ki gyarapítja az egészségügyben a 400 ezer fősre becsült potyautas tábort.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Legalább újabb fél évvel csúszik annak a nyilvántartási rendszernek a bevezetése, mellyel ellenőrizhető lenne, hogy ki fizet járulékot és ki gyarapítja az egészségügyben a 400 ezer fősre becsült potyautas tábort - írja a Magyar Hírlap.

A kormányprogram 2007-re ígéri a rendszert, korábban azonban szó volt idén januárról és júliusról is.

A járulékfizetés ellenőrzése lenne tulajdonképpen az alapja a miniszterelnök által meghirdetett egészségügyi reformnak, melyek szerint csomagokban fogják rögzíteni, hogy melyek azok az alapvető ellátások, amik mindenkinek járnak és melyek járnak csak a járulékfizetőknek, vagy más okból jogosultaknak (nyugdíjas, eltartott...), illetve mikért kell fizetni vagy kiegészítő biztosítást kötni.

A rendszer OEP-re bízott, kiadási oldalának informatikai háttere már április eleje óta készen áll, a bevételi oldalt azonban az APEH-nek kellene elkészítenie, hogy naprakész módon látható legyen, ki fizet, illetve ki után fizetnek a munkaadók járulékot és ki jogosult egészségügyi ellátásra más jogcímen.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?