20 °C Budapest

Új kihívót kapnak a fapadosok

Pénzcentrum
2006. május 16. 09:00

A fapados légitársaságok megjelenése óta 30-40%-kal csökkent 2004-2005-ben a Volánbusz Zrt. nemzetközi utasforgalmának árbevétele. A kedvezőtlen trendre a cég vezetése újításokkal reagált, hogy fel tudja venni a versenyt a low-cost légitársaságokkal.

A fapados légitársaságok megjelenése óta 30-40%-kal csökkent 2004-2005-ben a Volánbusz Zrt. nemzetközi utasforgalmának árbevétele. A kedvezőtlen trendre a cég vezetése újításokkal reagált, hogy fel tudja venni a versenyt a low-cost légitársaságokkal - írja a Világgazdaság.

A Volánbusz egyes nagy távolságú járatait megszüntette, ráerősített azonban a 700-1,000 kilométeren belüli célpontokra, például Bécsre, Prágára és Krakkóra. Egyes esetekben a cég nem egyszerűen buszjegyet, hanem utazási csomagot kínál, szállással és programokkal, melyben saját utazási irodája mellett partnerei vannak segítségére.

Mindezek mellett rugalmasabb árrendszert vezetnek be, kialakítják a családi kedvezményeket is és nemrég lehetővé tették az online vásárlást.

Nyárra várhatóan mobilon is lehet majd jegyet venni, júniustól pedig 40 buszon kártyával is lehet fizetni.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Volánbusz bevételeinek mindössze 5%-a származik nemzetközi utaztatásból.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?