A fapadosok még tűrnek - Lesz áremelés?

Pénzcentrum
2006. április 24. 10:00

A legtöbb légitársaság fedezeti ügyletekkel igyekszik védekezni a hektikusan változó üzemanyagárak hatásai ellen, nincs ezzel másként a Malév sem. A cég gördülő fedezetbiztosítást alkalmaz, melynek eredményeképpen az idei kerozinbeszerzések 40%-a le van fedezve. Ennek köszönhetően, ha a jelenlegi magas kerozinár nem lesz tartós, az nem érinti lényegesen a vállalat működését.

A legtöbb légitársaság fedezeti ügyletekkel igyekszik védekezni a hektikusan változó üzemanyagárak hatásai ellen, nincs ezzel másként a Malév sem. A cég gördülő fedezetbiztosítást alkalmaz, melynek eredményeképpen az idei kerozinbeszerzések 40%-a le van fedezve. Ennek köszönhetően, ha a jelenlegi magas kerozinár nem lesz tartós, az nem érinti lényegesen a vállalat működését - írja a Napi.

A fapadosok közül a Wizz Air úgy véli, a cég versenyképességét kifejezetten javítja a magas üzemanyagár, mivel az egy utasülésre vetített költségük alacsonyabb konkurenseiknél ugyanazon az útvonalon. A cég költségstruktúrája ennek köszönhetően jobb a régióban működő versenytársaiénál. A Wizz Air egyelőre lenyeli az áremelést, azonban egy pont után ezt már tovább kell hárítaniuk az ügyfelekre.

A SkyEurope költségeinek 35%-át teszik ki az üzemanyagra fordított kiadások. A társaság tőzsdei tranzakciókkal védekezik a kockázatok ellen, így jelenleg nem terveznek áremelést és az üzemanyagfelár visszaállítására sem kell számítani.
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?