A fapadosok még tűrnek - Lesz áremelés?

Pénzcentrum
2006. április 24. 10:00

A legtöbb légitársaság fedezeti ügyletekkel igyekszik védekezni a hektikusan változó üzemanyagárak hatásai ellen, nincs ezzel másként a Malév sem. A cég gördülő fedezetbiztosítást alkalmaz, melynek eredményeképpen az idei kerozinbeszerzések 40%-a le van fedezve. Ennek köszönhetően, ha a jelenlegi magas kerozinár nem lesz tartós, az nem érinti lényegesen a vállalat működését.

A legtöbb légitársaság fedezeti ügyletekkel igyekszik védekezni a hektikusan változó üzemanyagárak hatásai ellen, nincs ezzel másként a Malév sem. A cég gördülő fedezetbiztosítást alkalmaz, melynek eredményeképpen az idei kerozinbeszerzések 40%-a le van fedezve. Ennek köszönhetően, ha a jelenlegi magas kerozinár nem lesz tartós, az nem érinti lényegesen a vállalat működését - írja a Napi.

A fapadosok közül a Wizz Air úgy véli, a cég versenyképességét kifejezetten javítja a magas üzemanyagár, mivel az egy utasülésre vetített költségük alacsonyabb konkurenseiknél ugyanazon az útvonalon. A cég költségstruktúrája ennek köszönhetően jobb a régióban működő versenytársaiénál. A Wizz Air egyelőre lenyeli az áremelést, azonban egy pont után ezt már tovább kell hárítaniuk az ügyfelekre.

A SkyEurope költségeinek 35%-át teszik ki az üzemanyagra fordított kiadások. A társaság tőzsdei tranzakciókkal védekezik a kockázatok ellen, így jelenleg nem terveznek áremelést és az üzemanyagfelár visszaállítására sem kell számítani.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?