16 °C Budapest

Repülj Nápolyba!

Pénzcentrum
2006. április 13. 16:16

A nyári menetrendben új desztinációkkal rukkol elő szinte minden légitársaság, a nyaralási szezonban az utasokért folyó légi csatát az nyerheti, aki az alacsony ár mellett, új utazási célpontokat is ajánl utasainak. Ezért a SkyEurope a fapados társaságok közül elsőként megnyitotta nápolyi járatát. A SkyEurope gyorsjelentéséből kiderül az is, hogy a cég egy év alatt 76.7%-al növelte utasforgalmát.

A nyári menetrendben új desztinációkkal rukkol elő szinte minden légitársaság, a nyaralási szezonban az utasokért folyó légi csatát az nyerheti, aki az alacsony ár mellett, új utazási célpontokat is ajánl utasainak. Ezért a SkyEurope a fapados társaságok közül elsőként megnyitotta nápolyi járatát. A SkyEurope gyorsjelentéséből kiderül az is, hogy a cég egy év alatt 76.7%-al növelte utasforgalmát.

 

Az utasokért folyó harcban fontos szempont lesz az is, hogy a már jól bevált desztinációk mellett, olyan városokban is kiépítsék főhadiszállásaikat a társaságok, amelyek eddig nem szerepeltek palettájukon. A klasszikus Róma, Párizs útvonalak mellett, a SkyEurope idén több desztinációt bekapcsol útvonalhálózatába, amelyeknek komoly idegenforgalmat növelhető hatása lehet.

 

Az Olaszországba utazó magyar vendégek száma nagymértékben emelkedhet annak köszönhetően, hogy a SkyEurope - diszkont társaságok közül elsőként - áprilistól már Nápolyba is szállít utasokat hetente két-alkalommal. Így olyan turista látványosságok is sokkal könnyebben megközelíthetők, amelyek a hosszú és körülményes autós utak miatt eddig kimaradtak a nyaralási tervekből.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A nápolyi desztináció mellett, több más területet is felfedezni látszanak a "fapados" légitársaságok: Ezzel kapcsolatban a SkyEurope igazgatója, Christian Mandl elmondta: "Idén új bázissal gyarapodtunk, ugyanis 2006. április 10-tól kezdte meg üzemelését légitársaságunk Prágában. Új célállomásokat nyitottunk meg, mint például a közkedvelt bolgár tengerparton található Várna és Burgasz, továbbá újraindítottuk horvátországi nyári desztinációinkat is (Dubrovnik, Split és Zadar). A SkyEurope megfigyelései szerint, 2010-ig Magyarországon várhatóan megduplázódik a diszkont légitársaságok járataival utazók száma, ezért az utasokért folyó "légi csatát" azok nyerhetik meg, akik oda figyelnek e desztinációkra is.

 

A cég gyorsjelentése szerint, mindezt jól bizonyítják a számadatok is. A SkyEurope Airlines, Közép-Európa vezető, alacsony költségekkel üzemelő diszkont légitársaságának utasforgalma 2006. márciusában elérte a 178,163  utasszámot, amely 62,3%-os növekedést jelent, összehasonlítva a tavalyi év azonos időszakának adataival. A járatok kihasználtsága is növekedett, mely elérte a 74,4%-ot. A 2006. márciusával záruló 12 hónapos időszakban, több mint 2 millió utast szállított a légitársaság, mely egyedülálló a cég eddigi történetében. Ez 76.7%-os növekedést jelent összehasonlítva az előző év adatával. A járatkihasználtság 3.9 %-al nőtt, elérve a 76.7%-ot.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?