2 °C Budapest

Adót fizetni? - Az luxus!

Pénzcentrum
2006. május 3. 10:00

Az eddigiekhez képest jelentősen megugrott Budapesten a luxusadó-bevallások száma, kedd reggelig 48 érkezett a főpolgármesteri hivatalba. A szám persze így sem közelíti meg a 100 milliónál értékesebb fővárosi ingatlanok valós számát és vélhetően a végleges érték is messze elmarad ettől, hiszen a leadás végső határideje kedd éjfél.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Solymáron továbbra sem érkezett bevallás, pedig a településen 7 luxusadó-köteles ingatlan található, Veresegyházán is hasonló a helyzet, csak ott majdnem 10 az érintettek száma. Míg a kisebb településeken jól nyomonkövethető, hogy kinek kellene fizetnie, addig a nagyvárosokban szinte lehetetlen az ellenőrzés.

Mindent összevetve, a luxuadó-bevételek várhatóan jelentősen elmaradnak a tervezettől. Emlékezhetünk rá, hogy a PM előzetes becslései szerint országosan 10 ezer lakás és ezer üdülő értéke haladja meg a 100 millió forintot. Ezek összértéke 120 milliárdra tehető, így 1 milliárdos adóbevételnek kellene összejönnie.

Nem szabad persze elfelejteni, hogy új adónemről van szó, így beletelhet 1-2 évbe, míg az adózók és a hatóság is beletanul az alkalmazásba.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?