32 °C Budapest

Luxusadó: A füstbe ment terv

Pénzcentrum
2006. április 27. 13:00

Igazuk lehet az önkormányzatoknak, ugyanis ők már előre jelezték, hogy a luxusadóból nem várható értékelhető bevétel. Az adóosztályok többségéhez még nem érkezett bevallás - pénzügyi tárca továbbra is egymilliárdot remél az adónemből.


Nem ostromolják a Fővárosi Önkormányzatot a luxusadóra kötelezettek, eddig mindössze nyolc bevallás érkezett - mondta Illy Tibor, az adóügyosztály helyettes vezetője. A Főpolgármesteri Hivatal internetes oldalán, országos napilapokban megjelent hirdetésekben, illetve rádiós és televíziós riportokban is figyelmeztette az érintetteket, hogy május 2-án éjfélig nyújthatják be bevallásukat.

A határidő letelte után az önkormányzatok munkatársai vizsgálatot indíthatnak a potenciális adóalanyok ellen, és határozattal megállapíthatják az ingatlan értékét. Ha meghaladja a 100 millió forintot, a bevallás elmulasztása miatt legfeljebb 100 ezer forint bírságot szabhatnak ki és kivethetik az adót is - mondta Zara László az Adótanácsadók Egyesületének elnöke. A szakértő szerint erre legfeljebb a néhány potenciális ingatlant számon tartó kistelepülések adóosztályainak lehet kapacitása, a nagyobb városok önkormányzatainak viszont nem. A fővárosban 980 ezer lakóingatlan található, és nincs olyan nyilvántartás, amely nyomon követné ezek értékét. Amíg nincs bevallás, lehetetlen a kivetés - tette hozzá Illy.

Az adóirodák munkatársai a 100 ezer forintos mulasztási bírságból átlagosan legfeljebb 5-20 ezer forintot terveznek kiszabni.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 14:10