Lecsúszott képviselők - íme itt a lista

Pénzcentrum
2006. április 25. 14:00

Alaposan átalakul a parlament összetétele az előző négy évhez képest. A 2002-ben megválasztott képviselők harmada búcsúzik az Országháztól. A mandátumukat elvesztő képviselők több mint fele fideszes, de az SZDSZ-frakció egynegyede is lecserélődik.Az MSZP frakciója gyarapodott, képviselőik 20 százaléka azonban így sem jutott be az országgyűlésbe. Az ismertebb szocialista jelöltek közül Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Doszpot Péter sem kap mandátumot. Németh Imre, volt agrárminiszter két parlamenti ciklus után esett ki az országgyűlésből.

A legtöbb új arc a Fidesz frakciójában jelenik meg. A 2002-ben mandátumot szerzett képviselők 36 százaléka nem került be az új parlamentbe. Közülük többen 1990 óta először nem jutnak mandátumhoz: így Tölgyessy Péter, korábbi SZDSZ-elnök, Rockenbauer Zoltán, volt kulturális miniszter, Tirts Tamás, Illés Zoltán és Kosztolányi Dénes.

Az MDF legnagyobb vesztese az idei választásokon Gémesi György. A gödöllői polgármester 1998 óta volt országgyűlési képviselő.

Az SZDSZ leköszönő frakciójából a negyedik ciklus után nem jutott mandátumhoz Kóródi Mária, Szalay Gábor és Wekler Ferenc.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?