31 °C Budapest

Lecsúszott képviselők - íme itt a lista

Pénzcentrum
2006. április 25. 14:00

Alaposan átalakul a parlament összetétele az előző négy évhez képest. A 2002-ben megválasztott képviselők harmada búcsúzik az Országháztól. A mandátumukat elvesztő képviselők több mint fele fideszes, de az SZDSZ-frakció egynegyede is lecserélődik.Az MSZP frakciója gyarapodott, képviselőik 20 százaléka azonban így sem jutott be az országgyűlésbe. Az ismertebb szocialista jelöltek közül Medgyessy Péter volt miniszterelnök és Doszpot Péter sem kap mandátumot. Németh Imre, volt agrárminiszter két parlamenti ciklus után esett ki az országgyűlésből.

A legtöbb új arc a Fidesz frakciójában jelenik meg. A 2002-ben mandátumot szerzett képviselők 36 százaléka nem került be az új parlamentbe. Közülük többen 1990 óta először nem jutnak mandátumhoz: így Tölgyessy Péter, korábbi SZDSZ-elnök, Rockenbauer Zoltán, volt kulturális miniszter, Tirts Tamás, Illés Zoltán és Kosztolányi Dénes.

Az MDF legnagyobb vesztese az idei választásokon Gémesi György. A gödöllői polgármester 1998 óta volt országgyűlési képviselő.

Az SZDSZ leköszönő frakciójából a negyedik ciklus után nem jutott mandátumhoz Kóródi Mária, Szalay Gábor és Wekler Ferenc.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?