20 °C Budapest

Élre tör a Kika

Pénzcentrum
2006. április 19. 16:00

Az idén három áruházat nyit a Kika Magyarországon, s ezzel a hazai lánc immár hat tagúvá válik. A lépéssel a januári 400 fő körüli alkalmazotti létszám 700-800 fősre duzzadhat az esztendő végére.

Az idén három áruházat nyit a Kika Magyarországon, s ezzel a hazai lánc immár hat tagúvá válik. A lépéssel a januári 400 fő körüli alkalmazotti létszám 700-800 fősre duzzadhat az esztendő végére - írja a Világgazdaság.

Mintegy 120 millió euróból nyit új üzleteket Kelet-Közép-Európában a Kika osztrák bútorkereskedelmi lánc. A vállalat célja, hogy Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban és Magyarországon is piacvezetővé váljon.
A társaság - amelynek hazánkban eddig csak Budapesten és környékén voltak áruházai - a napokban nyitja meg negyedik magyarországi üzletét, ezúttal Győrben, s az idén további kettő átadását tervezi Pécsett és a fővárosban. Jövőre Szegeden, Miskolcon és Debrecenben szeretnének egy-egy áruházat nyitni.

A most bejelentett terjeszkedéssel az itthon a Michelfeit üzletek megvásárlásával 2000 decemberében megjelent cég látványosan leelőzheti a legnagyobb hazai riválisnak számító, két budapesti áruházat működtető IKEA-t.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?