BBC a választási kampányról - Tipikusan magyar...

Pénzcentrum
2006. április 12. 10:30

Folyamatosan követi a BBC a magyar választások menetét, az eredmények értékelése után európai elemzője, Jan Repa ad képet arról, miként is teljesít hazánk a szomszédos országokkal összevetve és mi jellemzi az igazi magyar kampányt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az elemző szerint a magyar kormányokra jellemző, hogy meg akarnak felelni a nép elvárásainak, erre vezethető vissza a túlköltekezések és megszorítások ciklikus váltakozása.
Ez alól a mostani kampány sem kivétel, mind a szocialisták, mind a Fidesz munkahelyeket, alacsonyabb adókat és több állami támogatást ígér. Arról persze egyáltalán nem esik szó, mi lesz a 6% feletti és hamarosan talán a 8%-ot is elérő költségvetési deficittel.
Az elemző írása szerint néhány külföldi szakértő szerint hazánkban 2014 előtt nem lesz euró, míg a szocialisták céldátuma továbbra is 2010...
Magyarország 4-5%-os éves gazdasági növekedési üteme összevethető Lengyelországéval, messze elmarad azonban a 6-7%-os cseh és szlovák értéktől. A költségvetés azonban minden közép-európai szomszédunkénál rosszabb helyzetben van.
A magyar gazdaságot a BBC elemzője sebezhetőnek ítéli meg, melyhez a kis méret mellett a lengyelekéhez hasonló dinamizmus hiánya is hozzájárul. Mindemellett az adók területén is van mit behoznunk...többek között a szlovákokkal szemben.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG