16 °C Budapest

Utazz hitelből

Pénzcentrum
2006. április 10. 16:00

Az akciós, null százalékos thm csábítja igazán hazánkfiát, ha utazni vágyik. Az utazási hiteleknél azonban elvétve találunk ilyen konstrukciót. Így tehát az állampolgár itthon marad az utazási irodák pedig tovább vegetálnak.

Az akciós, null százalékos thm csábítja igazán hazánkfiát, ha utazni vágyik. Az utazási hiteleknél azonban elvétve találunk ilyen konstrukciót. Így tehát az állampolgár itthon marad az utazási irodák pedig tovább vegetálnak - írja a Napi Gazdaság.
Franciaországban az utazók 60 százaléka finanszírozza kölcsönből az utazását, nálunk ez az arány elenyésző. Hazánkban az átlag hitelösszeg 120 és 200 ezer forint között mozog, de akár 2 millió forint is igényelhető, bár a 30 százalék fölötti thm sokakat visszatart. Azt azonban, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitelek mekkora százalékát fordítják nyaralásra a hiteligénylők, tippelni sem lehet.
A hazai fogyasztói szokások alapjaiban különböznek a nyugat-európaiaktól, a magyarok inkább lakást vagy tartós fogyasztási cikket vásárolnak hitelre, az üdülést pedig inkábba megtakarításaikból fizetik vagy egyáltalán, nem utaznak.
Az utazási irodák sem látnak sok fantáziát a konstrukcióban, inkább azért kínálják a hiteleket, mert nem akarnak kimaradni a később nagy növekedéssel kecsegtető üzletből.
Az ugyancsak nehezíti a kölcsönök népszerűsítését, hogy ez a hitelfajta nehezen megfogható. Magyarországon pedig kevés az igazán nagy turisztikai cég amely felkarolhatná az utazási hitel népszerűségét. A gondokkal küszködő turisztikai ágazat pedig nem hajlandó sem a termék népszerűsítésére költeni, sem arra, hogy a nagyobb forgalom érdekében lemondjon nyeresége egy részéről.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?