Kitört a hisztéria! - Pánikvásárlók hada lepi el az Auchant!

Pénzcentrum
2006. február 28. 05:55

Fanatikusan vásárolták az utóbbi napokban a moszvaiak a sót, melynek eredményeként hiánycikké vált az alapvető termék. Az okokkal egyelőre senki nincs tisztában, a hatóságok is csak találgatnak.

 

Az egykori hiánygazdaság természetesen már a múlté, a pánikvásárlás azonban pár nap alatt kiűrítette a boltokat. Az eladók beszámolói szerint soha nem tapasztaltak ekkora keresletet a só iránt, az emberek egyszerűen már meg sem nézik az árat, csak dobálják kosaraikba a csomagokat.

 

Mindez természetesen drasztikus áremelkedéssel járt: van, ahol már 10-20-szoros árat kell fizetni a sóért, máshol pedig egyszerűen üresek a polcok.

 

A pánik legésszerűbb indoka az lehet, hogy néhány hivatalnok nyilatkozata arra enged következtetni, hogy a gázvita miatt az ukránok a jövőben kevesebb sót exportálnak Oroszországba. (Az orosz készletek mintegy 40%-a Ukrajnából származik.)

 

A hatóságok mostanra hivatalosan is cáfolták, hogy sóhiányról lenne szó, Ukrajna pedig megduplázta exportját, hogy lépést lehessen tartani a megugró kereslettel.

 

Oroszország egyes területein állítólag a lisztre, cukorra és a gyufára is átterjedt a pánik, egyes internetes fórumokon a vásárlók arról számolnak be, hogy az Auchanban kosaraikat kipakolták a szemfüles „pánikvásárlók”.

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem