Kitört a hisztéria! - Pánikvásárlók hada lepi el az Auchant!

Pénzcentrum
2006. február 28. 05:55

Fanatikusan vásárolták az utóbbi napokban a moszvaiak a sót, melynek eredményeként hiánycikké vált az alapvető termék. Az okokkal egyelőre senki nincs tisztában, a hatóságok is csak találgatnak.

 

Az egykori hiánygazdaság természetesen már a múlté, a pánikvásárlás azonban pár nap alatt kiűrítette a boltokat. Az eladók beszámolói szerint soha nem tapasztaltak ekkora keresletet a só iránt, az emberek egyszerűen már meg sem nézik az árat, csak dobálják kosaraikba a csomagokat.

 

Mindez természetesen drasztikus áremelkedéssel járt: van, ahol már 10-20-szoros árat kell fizetni a sóért, máshol pedig egyszerűen üresek a polcok.

 

A pánik legésszerűbb indoka az lehet, hogy néhány hivatalnok nyilatkozata arra enged következtetni, hogy a gázvita miatt az ukránok a jövőben kevesebb sót exportálnak Oroszországba. (Az orosz készletek mintegy 40%-a Ukrajnából származik.)

 

A hatóságok mostanra hivatalosan is cáfolták, hogy sóhiányról lenne szó, Ukrajna pedig megduplázta exportját, hogy lépést lehessen tartani a megugró kereslettel.

 

Oroszország egyes területein állítólag a lisztre, cukorra és a gyufára is átterjedt a pánik, egyes internetes fórumokon a vásárlók arról számolnak be, hogy az Auchanban kosaraikat kipakolták a szemfüles „pánikvásárlók”.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?