3 °C Budapest

Címke: hiánygazdaság (6 cikk)

Pénzcentrum | 2012. augusztus 18. 11:03

Itt vesznek luxuslakásokat az orosz milliárdosok

A pénzügyi és gazdasági világválság 2012-ben sem csökkentette az orosz állampolgárok külföldi ingatlanvásárlás iránti hajlandóságát. Az oroszok toplistáján az USA, Olaszország, Ciprus, Izrael és Lettország áll az élen. Miért és hol vásárolnak szívesen ingatlanokat az oroszok?

Nagy Bálint | 2012. március 9. 05:24

Mennyiből újíthatunk fel egy "parasztházat"?

A hagyományokhoz való ragaszkodás, a visszafogott, őszinte igények és a modern városi világ elvárásai találkoznak egy Rádon található vályogházban, mely levetkőzve a tipikus kockaház miliőt, hatalmas átalakuláson esett át az elmúlt években. Bár a bekerülési költség (~25 millió forint) elsőre soknak tűnik, ugyanakkor érdemes megnézni mire is futotta ebből az összegből.

Pénzcentrum | 2007. december 20. 10:53

Titkok a hálapénzről: a többség rosszul gondolja?

A felnőtt magyar lakosság úgy látja, hogy a korábbi felmérésekhez képest a háziorvosoknál nem, azonban a kórházi orvosok esetében csökkent a hálapénz-adás elterjedtsége. Azonban a megkérdezettek több mint fele szerint továbbra is mindenki ad a szülészorvosnak hálapénzt, és több mint harmada vélte ugyanezt a sebészek és a gyermekorvosok esetében. Tíz emberből négy szerint a hálapénz nem tekinthető megvesztegetésnek, bármikor adják is azt - derül ki a TÁRKI és az Image Factory legfrissebb Társadalmi Klíma Riportjából.