7 °C Budapest

Legyél kertész, erre van igény!

Pénzcentrum
2006. február 23. 14:00

A Manpower állásközvetítő vállalat által készített nemzetközi felméréséből kiderül: Amerikában és Európában egyaránt nagy a szakemberhiány. A munkaerőpiacát a magyarok előtt is megnyitó Svájcban a cégeknek csaknem fele nem talál megfelelő szakképzett munkaerőt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Manpower állásközvetítő vállalat által készített nemzetközi felméréséből kiderül: Amerikában és Európában egyaránt nagy a szakemberhiány. A munkaerőpiacát a magyarok előtt is megnyitó Svájcban a cégeknek csaknem fele nem talál megfelelő szakképzett munkaerőt – írja az Edupress.

 

A Manpower 23 országban 33 ezer vállalatot kérdezett meg. A felmérés szerint a külföldi cégek 40 százaléka küzd szakember-gondokkal, a legrosszabb a helyzet Mexikóban, ahol az arány 78 százalék. (Kanadában 66 százalék, Németországban 53 százalékos ez az érték.)

 

Franciaországban a vállalatoknak a 30 százaléka, Olaszországban a cégek 32 százaléka nem talál szakképzett munkaerőt a betöltendő helyekre.

 

A munkaerőpiacát az újonnan csatlakozott országok polgárai előtt szeptemberben megnyitó Svájcban a megkérdezett 751 vállalat 48 százaléka állítja, hogy kevés a szakember a termelésben, az építőiparban - például asztalos, kőműves - de hiány van mérnökökből, könyvelőkből is. A tíz legkeresettebb szakma között van a kertész, az ápoló, a vendéglátó ipari alkalmazott és az informatikus.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?