6 °C Budapest

KGFB 2006-Start - Hol mennyi a kedvezmény ?

Pénzcentrum
2005. november 2. 11:43

A Netrisk.hu 2005. november 1-én hajnalban elindította a 2006-os kötelező felelősség biztosítási díjkalkulátorát, mely az összes, biztosító ajánlatát megmutatja, és segítséget nyújt a 12 ajánlat bármelyikének megkötésében

.
 
Az online szerződéskötések számának növelés érdekében a cég kampányt indított, mely a kedvező díj, kényelmes szolgáltatások mellett, a kizárólag online kötések esetén érvényes 5 – 30 % kedvezményt, az elérhető legjobb díjakat, egy nyeremény autót, garantált ajándékokat és a hét minden napján, 24 órán keresztül hívható telefonos ügyfélszolgálatot hangsúlyozza.
A Netrisk.hu mindezek mellett árgaranciákat is vállal! A garancia értelmében, akik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat (KGFB-2006) 2005. november 2. és 2005. december 31. között a Netrisk.hu által üzemeltett portálon kötik és egyedi szerződésük díja eltér a biztosító által kötvényesített, végleges díjtól, akkor a Netrisk.hu megfizeti a többletköltséget.
Emellett amennyiben a Netrisk Kft. által üzemeltett portálon megkötött egyedi szerződés díjánál kedvezőbb ajánlatot tud bemutatni a Netrisk.hu ügyfele, a cég vállaljuk, hogy a 2005. december 31-ig bemutatott ajánlat és az általunk megkötött szerződés közötti díjkülönbözetet megfizeti.
A Netrisk Kft. természetesen nem vállal garanciát azokra az esetekre, ahol a díjeltérés a felhasználó téves adatszolgáltatásából adódik.
A Biztosítók tarifáiról röviden
A legegyszerűbb tarifával a MÁV Általános Biztosító Egyesület rukkolt elő. A MÁV a kedvezmények volumenében nem volt fukar, tarifájával leginkább az internetes kötést preferálja, hisz alapdíjaiból online kedvezmény címén 30% engedményt kínál.
Az Aegon Biztosító kellőképpen cizellált tarifát alkotott. A kedvezmények rendszere leginkább a partnerség és hűség, valamint a család és gyermekek utáni kedvezményekből tevődik össze, és akár 30%-os összesített kedvezményt is el lehet érni.
A leginkább szegmentált tarifát idén is az Allianz készítette. Az Allianz honlapján 17 kedvezménytípust számoltunk, de a hozzájuk tartozó engedmény volumenét nem tudtuk pontosan megállapítani, mert % helyett pontrendszert alkalmaznak. A honlap tájékoztatása szerint, a kedvezményhalmozók akár 38%-kal is kevesebbet fizethetnek. Új kedvezmény a „WEB generáció” névre keresztelt online kötési kedvezmény. A korábbi években más biztosítóknál már alkalmazott gyermek-, hölgyvezetői-, közalkalmazotti- és az őstermelői kedvezmények jelentenek újdonságot.
A Generali tarifája is kellőképpen bonyolultak. A korábban már megszokott hűségbónusz kedvezmény szépszámú újjal egészült ki. Most került bevezetésre a gyermekkedvezmény, partnerkedvezmény és a casco együttkötési kedvezmény. A Generali több eddig senki által nem alkalmazott kedvezményt is bevezet 2006-tól, ilyen újdonság a FELEKEZETI KEDVEZMÉNY, és az egyik kábelszolgáltató vállalat által kibocsátott Prémium Kártya tulajdonosainak kínált 5% kedvezmény. A kedvezmények összesen maximum a 45%-ot nem haladhatják meg.
A Groupama a díjszabásuk struktúrájába is felrúgtak korábban sérthetetlenek hitt sémákat. A díjszabásban felsorolt kedvezmények száma 6, és az együttesen igénybe vehető kedvezmény maximuma 30% lehet.
K&H Biztosító estében csak a tarifák estek át  minimális változásokon. Újdonságnak talán csak az számít hogy a jövőben a K&H Bank fiókjaiban is köthető lesz a kötelező biztosítás, és ezt 5% kedvezménnyel díjazzák.
A Közelekedési Biztosító Egyesület (KÖBE), az Uniqa és a Posta Biztosító is azokhoz tartoznak, akik nem változtattak jelentősen a díjszabásuk szerkezetén. A Posta rendkívül egyszerű díjszabást készített, de ez az értékesítési hálózat miatt is elkerülhetetlen.
Az OTP-Garancia Biztosítónál is a kedvezmények területén találhatjuk a legtöbb változást. Új kedvezménytípus a „MOL kötési kedvezmény”, mely a Netrisk.hu Kft. és a MOL Rt együttműködésében létrejött weboldalon szerződő ügyfeleknek nyújt 10% kedvezményt. A Garancia külön kedvezményt hirdetett az Internetes alkuszok kötéseire, melynek mértéke 5%. Újdonságként említhető a nyugdíjasok 5%-os kedvezménye és az is, hogy a korábbi 5%-os „casco együttkötési” kedvezményt 15%-ra emelték. Az összes figyelembe vehető kedvezmény nem haladhatja meg a 20%-ot.
A TIR Biztosító Egyesületnél a 2006-ban adható összesített kedvezmény 30%-ról 25%-ra csökkent. Az online kedvezményt a 2005-ben először a TIR vezette be így nem meglepő, hogy 2006-ban is 10%-os netes kedvezményt hirdettek.
Az Union Biztosító tavalyi három tarifája bár 2006-ra kettőre csökkent. Eltűnt a jogosítvány kora miatti és a hölgyvezetői kedvezmény, de ennek ellensúlyozására bevezették a „vezetés tapasztalati szorzót”, mely a szerződő kora, neme és a jogosítvány megszerzésének időpontja alapján differenciálva, eltéríti az alapdíjat. A kedvezmények között egy újra bukkantuk: 6% kedvezmény jár az online kötésekre, de csak a Netrisk.hu Kft. és Biztosítás.hu Kft. honlapjain.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm