0 °C Budapest

Ingatlanboom az EU-ban

Pénzcentrum
2005. szeptember 23. 12:45

Jót tett a brüsszeli ingatlanpiacnak az Európai Unió kibővítési folyamata, mivel nemcsak az euroatlanti intézmények, de a különböző lobbiirodák, konzultációs cégek apparátusa is alaposan felduzzasztotta a keresletet.

 
Nagy hatással van a brüsszeli ingatlanpiacra az Európai Unió kibővítési folyamata, mivel nemcsak az euroatlanti intézmények, de a különböző lobbiirodák, konzultációs cégek apparátusa is alaposan felduzzasztotta a  lakások iránti keresletet.
 
Több mint tizenöt éve a lakásárak Brüsszel elitnegyedében és a város közvetlen szomszédságában évente folyamatosan 5-10 százalékkal nőnek, amire a hatvanas évek óta nem volt példa.
Ha valaki lakást szeretne vásárolni az számíthat rá, hogy az ár 2500 euró / négyzetméternél kezdődik és ezét nem holmi luxuslakást lehet kapni, viszont szerencsés esetben jár hozzá egy teremgarázs vagy egy kocsibeálló. Külön garázs bérleti díjaként nem ritka a havi 200-300 euró.
Az árak mellett a lakbérek is jelentősen emelkedtek és nem ritka a négyzetméterenként 25 euróért kiadott lakás. Igaz ezért már egy felújított, de nem bútorozott lakást tudunk bérelni amelyhez a legjobb minőségű háztartási gépek járnak. Aki viszont beéri egy kevésbé felkapott kerületben lévő lakással – ami egyébként nem messze található a népszerűbb ingatlanoktól – annak jóval kevesebb bért kell fizetnie, ami nem feltétlenül megy a minőség rovására.
Forrás: Napi Gazdaság
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem