25 °C Budapest

Ingatlanboom az EU-ban

Pénzcentrum
2005. szeptember 23. 12:45

Jót tett a brüsszeli ingatlanpiacnak az Európai Unió kibővítési folyamata, mivel nemcsak az euroatlanti intézmények, de a különböző lobbiirodák, konzultációs cégek apparátusa is alaposan felduzzasztotta a keresletet.

 
Nagy hatással van a brüsszeli ingatlanpiacra az Európai Unió kibővítési folyamata, mivel nemcsak az euroatlanti intézmények, de a különböző lobbiirodák, konzultációs cégek apparátusa is alaposan felduzzasztotta a  lakások iránti keresletet.
 
Több mint tizenöt éve a lakásárak Brüsszel elitnegyedében és a város közvetlen szomszédságában évente folyamatosan 5-10 százalékkal nőnek, amire a hatvanas évek óta nem volt példa.
Ha valaki lakást szeretne vásárolni az számíthat rá, hogy az ár 2500 euró / négyzetméternél kezdődik és ezét nem holmi luxuslakást lehet kapni, viszont szerencsés esetben jár hozzá egy teremgarázs vagy egy kocsibeálló. Külön garázs bérleti díjaként nem ritka a havi 200-300 euró.
Az árak mellett a lakbérek is jelentősen emelkedtek és nem ritka a négyzetméterenként 25 euróért kiadott lakás. Igaz ezért már egy felújított, de nem bútorozott lakást tudunk bérelni amelyhez a legjobb minőségű háztartási gépek járnak. Aki viszont beéri egy kevésbé felkapott kerületben lévő lakással – ami egyébként nem messze található a népszerűbb ingatlanoktól – annak jóval kevesebb bért kell fizetnie, ami nem feltétlenül megy a minőség rovására.
Forrás: Napi Gazdaság
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?