35 °C Budapest

Ingatlanboom az EU-ban

Pénzcentrum
2005. szeptember 23. 12:45

Jót tett a brüsszeli ingatlanpiacnak az Európai Unió kibővítési folyamata, mivel nemcsak az euroatlanti intézmények, de a különböző lobbiirodák, konzultációs cégek apparátusa is alaposan felduzzasztotta a keresletet.

 
Nagy hatással van a brüsszeli ingatlanpiacra az Európai Unió kibővítési folyamata, mivel nemcsak az euroatlanti intézmények, de a különböző lobbiirodák, konzultációs cégek apparátusa is alaposan felduzzasztotta a  lakások iránti keresletet.
 
Több mint tizenöt éve a lakásárak Brüsszel elitnegyedében és a város közvetlen szomszédságában évente folyamatosan 5-10 százalékkal nőnek, amire a hatvanas évek óta nem volt példa.
Ha valaki lakást szeretne vásárolni az számíthat rá, hogy az ár 2500 euró / négyzetméternél kezdődik és ezét nem holmi luxuslakást lehet kapni, viszont szerencsés esetben jár hozzá egy teremgarázs vagy egy kocsibeálló. Külön garázs bérleti díjaként nem ritka a havi 200-300 euró.
Az árak mellett a lakbérek is jelentősen emelkedtek és nem ritka a négyzetméterenként 25 euróért kiadott lakás. Igaz ezért már egy felújított, de nem bútorozott lakást tudunk bérelni amelyhez a legjobb minőségű háztartási gépek járnak. Aki viszont beéri egy kevésbé felkapott kerületben lévő lakással – ami egyébként nem messze található a népszerűbb ingatlanoktól – annak jóval kevesebb bért kell fizetnie, ami nem feltétlenül megy a minőség rovására.
Forrás: Napi Gazdaság
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 28. 06:50