14 °C Budapest

Pár nam múlva választások Japánban, erősödik a jen

Pénzcentrum
2005. szeptember 5. 10:43

A jen ma reggelre 108.80-ig erősödött a dollárral szemben, miután az egyik japán újság tegnap közölt legfrissebb felmérése szerint a volt japán miniszterelnök Junichiro Koizumi pártjának (LDP) népszerűsége tovább növekedett. Az előrehozott választásokat a most következő hétvégére szeptember 11-ére írta ki Koizumi, miután nem sikerült keresztülvinnie a törvényhozáson a Japán Posta privatizációját,

majd feloszlatta a parlamentet.

A legújabb felmérés szerint az eddigi 249 helyett, 250-280 mandátumot szerezhet az LDP a parlament alsó házában a lehetséges 480 helyből. A volt miniszterelnök győzelme esetén további kiadáscsökkentéseket, illetve egyéb gazdaság élénkítő lépéseket kíván tenni a gazdaság növekedésének gyorsítása érdekében. A nagyobb arányú győzelem tovább segítheti a jent, mivel a reformok keresztülvitele így könnyebbé válhat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem