27 °C Budapest

Címke: hiro (19 cikk)

Nagy Bálint | 2018. szeptember 11. 05:45

Álommeló a magyar Szilícium-völgyben: milliós fizetés, otthoni munkavégzés

"Az IT-n belüli munkaerőhiány globális, és nem magyar probléma. Látni kell, hogy informatikai fejlesztések, megoldások nélkül nincs modern gazdaság. Sehol. Éppen ezért nagy a verseny a jó szakemberek iránt, mindenhol" - összegezte az iparági helyzetet a Pénzcentrumnak adott interjújában Horváth Krisztina, az SAP Hungary Kft. HR igazgatója.

Nagy Bálint | 2018. június 28. 05:48

Itt a Magyar Telekom jóslata: drasztikus átállás jön a hazai munkaerőpiacon

"Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a technológia fejlődése drasztikusan alakítja át a munkaerőpiacot (...) ma egyre nehezebb jó szakembert találni Magyarországon" - osztotta megg tapasztalatait Friedl Zsuzsanna. A Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettesével a HR területét érintő új kihívásokról - köztük az új típusú készségek behozataláról; a meglévő állomány átképezhetőségéről; illetve generációk közötti ellentétekről, és azok feloldásáról - beszélgettünk.

Pénzcentrum | 2011. december 30. 11:28

Kimaradtál az év üzletéből? Több milliót vesztettél! (vélemény)

Ma ér véget a végtörlesztési kérvények beadása. A hitelintézetek holnaptól összeszámolják veszteségeiket, majd döntenek arról, elbocsátanak-e alkalmazottakat, bezárnak-e fiókokat és növelik-e díjaikat. Az év legnagyobb pénzügyi ámokfutásával van, aki jól járt, de sokkal többen lesznek olyanok, akik szép lassan többszörösen fizetik ki kevesek nyereségét. (VÉLEMÉNY)

Pénzcentrum | 2010. június 24. 16:58

Tragikus baleset - Meghalt a Toyota legtapasztaltabb pilótája (képek)

Frontálisan ütközés következtében veszítette életét a Toyota legtapasztaltabb tesztpilótája egy németországi autóbalesetben. A 67 éves Hiromu Naruse épp tesztúton volt a Lexus egy még fejlesztés alatt álló szupersportkocsijával.

Magyar Hírlap | 2009. július 15. 09:17

Elegáns irodát bérel havi 38,5 millióért az APEH

Havi 38,5 millió forintért bérelnek helyiségeket az APEH munkatársainak egy fővárosi A kategóriás irodaházban. A bérleti díj 3 hónap alatt több mint 1,5 millió forinttal nőtt meg. Az irodaházat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő választotta ki az adóhatóságnak.

Pénzcentrum | 2008. július 31. 12:00

Puskaporos hangulat: terrorveszély az olimpián!

A második világháború miatt 12 éves szünet következett be az olimpiai játékok sorában, az 1936-os berlini olimpiát követően legközelebb csak 1948-ban Londonban találkoztak a világ legjobb sportolói. Azóta négyévente szünet nélkül megrendezésre kerülnek a játékok, 1972-ben terrorcselekmény zavarta meg az eseményt, a hidegháború idején pedig a moszkvai és a Los angelesi olimpiát is bojkottálta a politikai ellentábor.

Pénzcentrum | 2008. július 11. 15:00

Kiszállt az esélyes: a Generali után a Zurich is...

A Generali után a leginkább esélyesnek tekintett svájci Zurich Financial Services is kiszállt a Royal Bank of Scotland (RBS) biztosítási üzletágának megvételére szóló ajánlatot tevő biztosítók közül. Az Insurance Times szerint a kilépést az ügylet tulajdonosi értékre gyakorolt várható hatása okolta.

Pénzcentrum | 2008. május 9. 16:00

Túlfizetett amerikai sportolók - akik többet kapnak, mint kéne!

A Forbes magazin összeállította az Egyesült Államok leginkább túlfizetett sportolójának a listáját. Van köztük kiöregedett baseball játékos, méregdrágán vett kosárlabdázó, aki a palánkot is nehezen találja el, de találunk formán kívüli jégkorongozókat is. A klubok által dollármilliókért vásárolt sportolók közül mindig akadnak, akik nem váltják be a hozzájuk főzött reményeket.

Pénzcentrum | 2007. április 26. 16:00

Veszélyes a Wii! - óva intenek a brit tudósok

Annak ellenére, hogy a kalóriák égetésében minden eddiginél hatékonyabb a Nintendo tavaly novemberben kibocsátott játékkonzolja, azok a játékosok, akik nem melegítenek be használat előtt megfelelően, komoly sérülések áldozataivá válhatnak.

Pénzcentrum | 2006. december 29. 06:00

Közigazgatási botrány: távozott a kancelláriaminiszter

Lemondott a japán kancelláriaminiszter, Genichiro Sata, miután egy helyi médium megszellőztette, hogy a politikus parlamentbe jutását segítő szervezet 656 600 dollárnyi összeget költött egy nem létező iroda fenntartására.

Pénzcentrum | 2005. szeptember 5. 10:43

Pár nam múlva választások Japánban, erősödik a jen

A jen ma reggelre 108.80-ig erősödött a dollárral szemben, miután az egyik japán újság tegnap közölt legfrissebb felmérése szerint a volt japán miniszterelnök Junichiro Koizumi pártjának (LDP) népszerűsége tovább növekedett. Az előrehozott választásokat a most következő hétvégére szeptember 11-ére írta ki Koizumi, miután nem sikerült keresztülvinnie a törvényhozáson a Japán Posta privatizációját,

Pénzcentrum | 2004. július 6. 10:33

Szinten maradó forint, újra gyengült a dollár

A forint a tegnapi záróértéke közelében nyitott az euróval szemben, a kurzus továbbra is a 250-251 Ft/euró közötti sávban ingadozik. Az állampapírok másodpiacán szerény mértékű, vegyes irányú hozamelmozdulás figyelhető meg. A dollár egy kisebb erősödési szakaszt követően ismét az 1.23-as szint fölé került az euróval szemben. A jen a hajnali órákban megközelítette a 110-es szintet, majd onnan

Pénzcentrum | 2004. február 3. 08:33

Átfogó piaci körkép (Buda-Cash)

USA: JELENTŐS INGADOZÁSOK, MINIMÁLIS ERŐSÖDÉS - napon belüli erőteljes ingadozásokat követően végül minimális erősödéssel zárt az S&P, míg a Nasdaq gyengült; a kereskedés második felében lezajlott esés piaci kommentárok szerint a határidős piacról indult ki - a nap nyertesei a gyógyszeripari, távközlési és védelmi részvények voltak, gyengén teljesített az autóipar és folytatták

Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem