26 °C Budapest
Close up of young Asian woman walking through supermarket aisle and choosing a bottle of red wine from the shelf in a supermarket

Új fejlemények a bedőlt magyar italforgalmazóról: lépnie kellett a kormánynak

2022. június 29. 10:31

Korábban a pórul járt borászok kérték Palkovics László minisztertől, hogy kezdeményezze az Ital Magyarország Kft. (IMO) stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítését. A rendelet szerdán hatályba is lépett.

A kormány is közbelépett az egyik legnagyobb magyar italforgalmazó csődeljárásába. A Magyar Közlönyben megjelent az Orbán Viktor által aláírt rendelet, amely az Ital Magyarország Kft. „csődeljárás alatt” egységesített eljárásrend szerinti megszüntetéséhez szükséges kormányzati intézkedésekről szól.

A 24.hu kiemelte, hogy a kormány a cég csődeljárását a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény alapján stratégiailag kiemelt jelentőségű csődeljárássá minősítette, és megállapította, hogy az Ital Magyarország Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság, mint stratégiailag kiemelt jelentőségű csődeljárásban érintett gazdálkodó szervezet vonatkozásában a Cstv. 65–67. §-át kell alkalmazni.

A rendelet ezt nem részletezi, de a paragrafusok alapján az egyik legnagyobb italforgalmazó adósságainak rendezéséhez, hitelezőivel való megegyezéséhez a kormány szerint nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fűződik. Ha a vagyonhiány, fizetésképtelenség nem szüntethető meg, kiemelt gazdaságpolitikai érdek fűződik ahhoz, hogy a jogutód nélküli megszüntetés gyorsabb, átláthatóbb és egységesített eljárásrend szerint történjék.

Korábban a pórul járt borászok kérték Palkovics László minisztertől, hogy kezdeményezze az Ital Magyarország Kft. (IMO) stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítését. A rendelet szerdán hatályba lépett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?