32 °C Budapest
A male and female sit at a kitchen table and have fun together. The female laughs hysterically and gesticulates with her hands. The two have a strong rapport with eachother.

Hihetetlen, mitől rettegnek a magyar cégvezetők: ezzel lehet őket kiüldözni a világból

2022. június 21. 15:00

Kiderült, hogy annak ellenére is, hogy az emberek szeretik, ha egy márka vicces az üzleti vezetők 95 százaléka tart a humor használatától és inkább kerüli azt az MTI szerint.

Az Oracle Fusion Cloud Customer Experience (CX) és Gretchen Rubin, az ötszörös New York Times bestseller író és podcaster új kutatása szerint az emberek közel 91 százaléka szereti, hogy ha egy márka vicces, és 72 százalékuk választana egy humoros márkát a konkurenciával szemben. Ehhez képest az üzleti vezetők mind a mai napig tartanak a humor megjelenésétől az üzleti világban: 95 százalékuk nem szívesen nyúl ehhez az eszközhöz az ügyfélkapcsolatok esetén.

Azok a cégek, akik szeretnének hozzájárulni az ügyfeleik boldogságához először mindenképpen a vevőkörüket kell megismerni. Csak ezután lehet a humor, a személyiség és a márkaélmény megfelelő keverékét hozni, amely a hűséget és a márka pártolását segíti elő. Az eredményekből az is kiderült, hogy a legtöbb vállalatvezető szeretné, ha a fogyasztók többet nevetnének, és megértik, hogy ez a valódi kapcsolat kialakításának a része.

A kutatás során megkérdezettek 88 százaléka leginkább új élményeket keres, amelyek mosolyra és nevetésre késztetik őket. Ehhez pedig a legtöbb ember szerint egészség, jó személyes kapcsolatok és élmények kellenek. A válaszadók 53 százaléka szeretné, hogy ha lehetne boldogságot vásárolni pénzért, 78 százalékuk pedig fizetne is érte. Mindez megmutatkozik abban is, hogy az elmúlt években 89 százalékuk az online vásárlásban próbálta megtalálni a boldogságot: 47 százalékuk azt is mondta, hogy a csomagok kézhezvétele boldoggá teszi, ugyanakkor 12 százalékuk nehezen emlékezett vissza az online vásárolt termékekre.

A felmérésből kiderült, hogy a legtöbben azt szeretnék, ha márkák mosolyra és nevetésre késztetnék őket, de az üzleti vezetők elismerik, hogy ritkán használják a humort az ügyfelek bevonására. Az emberek 78 százaléka szerint a márkák többet tehetnének azért, hogy boldoggá tegyék ügyfeleiket, 91 százalékuk pedig azt mondta, hogy a márkák inkább viccesek legyenek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezért is lehetséges, hogy az emberek 90 százaléka nagyobb valószínűséggel emlékszik vissza egy vicces hirdetésekre. Ennek ellenére az üzleti vezetők szerint márkáik offline hirdetéseinek csak 20 százaléka (tv, óriásplakát), az online hirdetéseknek pedig csak 18 százaléka használja aktívan a humort.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?