Fotó: RTL Magyarország

Visszautasították Moldován millióit a fiatalok: ölre mentek a Cápák ezért az üzletért

2022. január 16. 20:16

Az RTL Klubon futó Cápák között című üzleti showműsor újabb epizódja is tartogatott meglepetéseket azok számára, akik vasárnap este leültek a képernyők elé. Az este legfontosabb tanulságai: jól gondold át, mivel állsz ki 5 milliárdos üzletember elé, merj alkudni, ha hiszel magadban, és mindig reggelizz!

Ismét eltelt egy hét, máris elérkeztünk a Cápák között című üzleti showműsor 4. évadának 3. epizódjához. A múlt heti óriási izgalmakat ugyan nem sikerült felülmúlni vasárnap este, de drámai pillanatokban nem volt hiány. Az első kishal, Potocsny Andor 36 éves és elsősorban innovatívátornak tartja magát, egy kreatív embernek, aki szeret alkotni. Amúgy színészként és szakácsként dolgozik.

Találmánya egy prototípusával állt a Cápák elé, egy olyan tisztítókesztyűvel, mely tartalmazza már eleve a tisztítószert is. 20 milliós befektetésért cserébe 10 százalékos részesedést ajánlott fel a cégéből, holott még egy darabot nem adott el belőle. A Cápák Andort nem csak komolytalan jelentkezőnek tartották, de egy ponton túl már nem bírták és bírálni kezdték:

Te vagy ennek a műsornak eddig a legkedvesebb szélhámosa. Díjat érdemelsz, ezzel idejönni: parádés!

 - summázta András a véleményét, majd egy ponton besokallt és kiküldte: "Én még nem mondtam ezt ebben a műsorban: de elég!"

Andor találmányával és cégével több probléma is volt, de elsősorban a prototípus minőségén akadtak fenn a befektetők, ennél szerintük még az is jobb lett volna, ha egy műszaki rajzzal érkezik.

Fotó: RTL Magyarország
Fotó: RTL Magyarország

Diákfoglalkoztatás a 21. században

Korábban a Pénzcentrum hasábjain is feltűnt már Bege Áron és Bőhm Zsombor fiatal vállalkozók, akik a munkaerőpiac megreformálásának ötletével álltak a befektetők elé. Fontos, hogy ők már nem prototípussal, hanem egy létező, kész céggel, egy jól működő, digitalizált platformmal álltak a befektetők elé.

Céljuk, hogy gyorsabban, hatékonyabban működjön a munkakeresés, és főleg, hogy megszabadítsák az emberiséget a töméntelen mennyiségű adminisztrációtól. A Quantum forradalmasítja a diákfoglalkoztatás minden területét: a toborzástól kezdve a munkaidőnyilvántartásig. Cégük továbbfejlesztésére 15 millió forintért cserébe 5 százalékos részesedést kínáltak.

Fotó: RTL Magyarország
Fotó: RTL Magyarország

A Cápáknak alapvetően nagyon tetszett az ötlet, főleg, hogy kb. fele akkora szolgáltatási díjjal tudnak dolgozni, mint a többi diákszövetkezet, de persze voltak kérdéseik a működésükkel kapcsolatban. A felvétel egy pontján az egyikük, Zsombor rosszul lett, lesápadt és le kellett ülnie. Szerencsére nem a kérdések súlya törte meg, csupán kimerült és az, hogy nem evett:

Elszédültem, és le kellett ülnöm. Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, hamar összeszedtem magamat. Nagyon örülök, hogy sikerült befektetőket szereznünk a műsor segítségével, előtte azért sokat hezitáltunk, belevágjunk-e, de végül úgy döntöttünk megpróbáljuk. Nem titok, nem csak pénzért, de know-how-ért is mentünk, egy olyan befektetőért, aki értékes tanácsaival hamarabb fel tudja lendíteni a vállalkozásunkat.

 - mondta el Bőhm Zsombor az adás után a Pénzcentrumnak. Befektető pedig akadt, nem is egy, rögtön négy is. Elsőként András tett nekik ajánlatot: 7,5 millió forintért 10 százalékot kért, ezt azonban a fiúk visszautasították, és úgy döntöttek, hogy inkább Balogh Levente és Petya pénzét fogadják el, akik 3,5-3,5%-ot kapnak a cégből fejenként 7,5 millió forintért cserébe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Dühöngő ifjúság

Gellén Bettina és Orbán Attila egy éve alkotnak egy párt, és közösen is vállalkoznak: dühöngőszobát hoztak létre: élmény, stresszlevezetés és kikapcsolódás egyben. Cégük 60 százalékos profittal tud működni, az átlagos kosárérték 25 ezer forint, és az árbevétel havi 800 ezer-1 millió forint.

Pénzt az üzlethelyiségük bővítésére kértek, hogy minél több dühöngő vendéget fogadhassanak, valamint kamerarendszer kiépítésére, hogy a felvételeket a vendégek az alkalom végén megvásárolhassák.5 milliós befektetésért cserébe 5 százalékos részesedést kínáltak fel.

Fotó: RTL Magyarország
Fotó: RTL Magyarország

A Cápák egyetértettek abban, hogy ez túl kicsi üzlet nekik, két embert elbír, de egy nagybefektetőt már nem, és nem is ér a cég 160 millió forintot, de voltak, akik az értékrenddel nem tudtak azonosulni. Petya tett ugyan egy ajánlatot, 5 millió forintért cserébe 25 százalékot kért, ezt Bettináék azonban visszautasították ellenajánlat nélkül.

Érzelmek viharában

Dalmadi Júlia élelmiszerinnovációs szakember izgalmas témával érkezett a stúdióba: vállalkozásának célja a pazarlás csökkentése, megállítása. Önmagát élelmiszerfuturistának is titulálta. Elsősorban kidobásra szánt élelmiszeripari melléktermékeket kutat fel és készít belőlük finom és tápláló ételeket.

Terméke, melyet hozott a sörtörköly, a sörgyártás egyik mellékterméke, az édes cefre leszűrése után maradó gabonaőrlemény, melyből granola lesz. 10 millió forintért és főleg szakmai iránymutatásért jött Júlia a Cápák elé, 15 % részesedést kínált fel.

Fotó: RTL Magyarország
Fotó: RTL Magyarország

Személyisége, küldetéstudata elvarázsolta ugyan a Cápákat, mégsem fektettek be, hiszen az üzleti modellje még nem kiforrt, tulajdonképpen még nincs kitalálva. Szabina tett ugyan egy ajánlatot 5 millió forintot ígért 22 százalékért cserébe, ha lesz társbefektetője is, de mivel egyetlen Cápa sem csatlakozott hozzá, így ez az együttműködés sem valósult meg.

Ízelítő a Cápák között következő epizódjából

Moldován András szerint veszélyesen érdemes élni, Balogh Péterből pedig előjön gyermeki énje az üzleti showműsor negyedik adásában, melyben az összes szempár a női Cápára szegeződik. Cápák között vasárnap 18:50-kor az RTL Klubon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?