9 °C Budapest
Balogh Levente, az „Ásványvízkirály”, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. üdítőipari társaság tulajdonosa és elnöke.

Ki kicsoda: Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz tulajdonosa

2022. január 29. 12:03

Balogh Levente, az „Ásványvízkirály” a legtöbb olvasónk számára a tévéképernyőről lehet ismerős: az elmúlt évek során az RTL Klub műsorán futó Cápák között című műsor egyik milliárdos befektetőjeként szerzett széleskörű ismertséget. Balogh Levente Szentkirályi Ásványvíz márkájával az üdítőipar egyik legmeghatározóbb hazai szereplője – eláruljuk róla, hogyan alakította sikereit, mennyi Balogh Levente vagyona, és hogy mivel tölti szabadidejét Balogh Levente családja.

Mit érdemes tudnunk a Szentkirályi Ásványvíz kapcsán, mitől ennyire erős a márka és mikor választották a világ legjobb vizévé a magyar Szentkirályit? Szentkirályi üveges ásványvíz hol kapható, hol a legolcsóbb a Szentkirályi ásványvíz? Hogyan tette sikeressé Balogh Levente az édesapja családi vállalkozását, miben rejlik a sikereinek a titka? Mi a Szentkirályi legújabb projektje, amivel új piacon hódíthatnak? Nos, ezekre a kérdésekre mind-mind igyekszünk választ adni cikkünkben.

Ki Balogh Levente?

Balogh Levente széles körben ismert hazai üzletember, jelenleg a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. üdítőipari társaság tulajdonosa és elnöke. A közelmúltban Balogh Levente a KMV-vel közösen felvásárolta a PepsiCo magyarországi vállalatát, ezzel az üzletember eddigi életének egyik legnagyobb sikerét könyvelhette el.

Balogh Levente pályafutása igazi sikertörténet: miután átvette a családi üdítőipari vállalkozás vezetését, hamarosan sikeressé tette márkáját, fő termékével, a Szentkirályi Ásványvízzel kiérdemelve a világ legjobb ásványvize címet is.

Balogh Levente jelenleg is aktív szereplője a magyar üzleti életnek: az RTL Klubon futó, Cápák között című üzleti showműsor egyik befektetőjeként számos felfutóban lévő magyar vállalkozást támogat a siker felé vezető úton. Sőt, legújabban betört a kozmetikaiparba is, Szentkirályi Vízangyal hidratáló termékcsaládjával.

Balogh Levente élete

Balogh Levente 1969. március 28-án született, Kecskeméten. Középiskolai tanulmányait a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskolában végezte, majd élelmiszer-tartósító technológusi képesítést szerzett a Kertészeti Egyetemen. Ezt követően Balogh Levente üzemgazdász oklevelet, majd marketing-közgazdász diplomát szerzett, mind ez alatt fiatal éveiben profi cselgáncsozóként tizennyolcszoros magyar bajnok volt.

Kezdetben édesapja, Balogh Sándor cégeinél dolgozott üzletkötőként. Hosszú évek munkája során a Vitapress Kft-nél kereskedelmi- és marketingigazgató lett, majd 2003-ban meg is vásárolta a céget apjától. Balogh megalapította a Szentkirályi Ásványvíz Kft-t, ezzel létrehozva prémium vízmárkáját. Üzleti filozófiáját arra alapozta, hogy a „minőség nem luxus” - attól, hogy valami prémium minőségű, elérhető lehet bárki számára –, ez a nézőpont a mai napig érvényes, ha azt nézzük, egy üveg Szentkirályi mennyibe kerül.

2015-ben a Szentkirályi Ásványvíz Kft. beolvadt a Central European Mineral Water, röviden CEMW holdingba, ami az olasz Pasquale család cégcsoportjának, a Karlovarské Mineralní Vody-nak (KMV) és Balogh Leventének a közös vállalata. Balogh Levente a holding meghatározó kisebbségét birtokolja, illetve ő tölti be az elnöki pozíciót is. Ugyanerre az együttműködésre alapozva a tulajdonosok 2016-ban megalapították a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft-t.

A Szentkirályi Ásványvíz népszerűsége a mai napig töretlen: jelenleg évente több mint 500 millió üveggel ad el belőle a cégcsoport, hatalmas sikereinek köszönhetően pedig megszerezte a Pepsi érdekeltségeit is. A PepsiCo magyarországi leányvállalat felvásárlásával, amelyet még 2018-ba jelentettek be, olyan termékekkel bővült a portfóliójuk, mint a Pepsi, a Mirinda, a 7Up, a Kristályvíz, a Lays, vagy a Cheetos, illetve piacra dobták a Skybaby nevű energiaital családot is.

Balogh Levente Szentkirályi Ásványvíz

Sehol a világon nincs annyi tiszta, természetes vízforrás, mint Európában. A kontinensen belül Magyarország kiemelkedően gazdag ásványvízben, ugyanis körülbelül 120 elismert ásványvíz kutunk van, amelyből 40-50-et palackoznak– ezek közül az egyik leghíresebb a Szentkirályi Ásványvíz, ami egy eredendően tiszta, mérsékelten alacsony ásványianyag-tartalmú víz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Eredetileg Balogh Levente apja, Balogh Sándor bukkant rá Szentkirályon az ásványvizet adó forrásra, 1993-ban. Az első kutat az üdítőgyártás alapját képző természetes vízért fúrták, a vizet 1993-2002 között a Vitaperss Kft. palackozta. Balogh Levente felívelő pályafutása az akkoriban 200 milliós veszteséggel működő ásványvíz üzletág megvásárlásával kezdődött, amelyet 250 millió forintért vett át édesapjától. Habár a cég korábban főleg dzsúzokkal, üdítőitalokkal foglalkozott, ő úgy döntött, hogy a Szentkirályon található forrást kihasználva az ásványvíz forgalmazására összpontosít.

A Szentkirályi Ásványvíz első nagy sikere 2004-ben jött el, amikor elnyerte a világ legjobb ásványvizének járó Aqua-Eauscar-díjat, szénsavmentes ásványvíz kategóriában. A Szentkirályi történetében ez a díj csak megalapozta a további évek sikereit: a márka 2004 óta több mint 50 hazai és nemzetközi díjat szerzett minőségének és erős márkanevének köszönhetően. 2007-ben a Szentkirályi lett Magyarország vezető vízmárkája; még korábban, 2011-ben Balogh Levente könyve, a Szentkirályi-titok is nagy sikert aratott: az üzletember művében fejti ki, hogyan küzdött le minden, az útjába kerülő akadályt.

Szentkirályi Vízangyal

Balogh Levente milliárdos vállalkozó legújabb üzleti dobása nem kevésbé hajmeresztő ötlet, mint a Szentkirályi Vízangyal elnevezésre hallgató kozmetikai márka beindítása. A Vízangyal egy olyan kozmetikai termékcsalád, ami Szentkirályi Ásványvíz alapú szappanokat, testápolókat, krémeket és tusfürdőket sorakoztat fel, egy kollagénes itallal egyetemben. A Szentkirályi vízangyal termékek célja a hidratálás: az allergénmentes, vegán termékek természetes illóolajokat, zsírosító anyagokat tartalmaznak, 50%-ban újrahasznosított csomagolásban.

Balogh Levente vagyona

Balogh Levente rendszeresen felkerül Magyarország leggazdagabb embereinek listájára, ugyanis becsült vagyona meghaladhatja a 20 milliárd forintot is.

Balogh Levente magánélete

A milliárdos vagyon mellett az érdeklődőket, rajongókat sokszor az foglalkoztatja, hogy milyen Balogh Levente autója, vagy hogy milyen ingatlanjai vannak a befektetőnek. Habár Balogh Levente gyakran feltűnik a tévé képernyőjén, magánéletét óvja a nagyobb nyilvánosság elől.

Balogh Levente háza Budapesten található (ezt az információt az Első Yard adásában azzal egészítette ki a vállalkozó, hogy budapesti házukat nemrég eladták, most egy lakásban laknak), azonban valódi otthonának kecskeméti tanyáját tartja, ahol családjával együtt hódolhat az olyan vidéki örömöknek, mint a lovaglás, amelyet Balogh Levente felesége, Brigitta és lányai is kedvelnek. Balogh Levente lányai, Szimóna, Tiffany és Sophie példaképként tekintenek apjukra. A család nemrégiben két taggal is bővült: megszületett Balogh levente fia, Levente Noah is, akiről Lenoa-nak nevezte el új kávézóláncát, illetve most született meg Balogh Levente unokája is, akit középső lánya, Tiffany hozott világra.

Szentkirályi Ásványvíz árak, elérhetőségek

A Szentkirályi Ásványvíz számtalan különféle típusa (szénsavas, szénsavmentes, extra dús, babavíz stb.) és kiszerelése kapható szinte minden magyar kis- és nagykereskedésben, üveges és műanyag palackos kiszerelésben, sőt, ötliteres kannákban, vagy irodai ballonokban is. Nézzük a leggyakoribb kérdéseket!

  • Szentkirályi üveges ásványvíz hol kapható? Üveges (nem műanyag palackos) kiszerelésű Szentkirályi vizeket, amelyeket például éttermekben, szórakozóhelyeken szolgálnak fel, leginkább üdítő nagykereskedésekben érdemes vásárolnunk.
  • Szentkirályi Elixis hol kapható? Szentkirályi Aqua Elixis gyógynövény üdítőital kapható a nagyobb bevásárlóközpontokban, e-kereskedésekben.
  • Hol a legolcsóbb a Szentkirályi Ásványvíz? A Szentkirályi Ásványvíz esetében is azt javasoljuk, hogy ha a legolcsóbb terméket szeretnénk beszerezni ugyanabból az árucikkből, látogassunk meg olyan összehasonlító oldalakat, mint például az Árukereső, ugyanis bármelyik nagyáruház vagy e-kereskedés bármikor leakciózhatja a terméket.
  • Szentkirályi Vízangyal hol kapható? A Vízangyal kozmetikumok és hidratáló italok beszerezhetőek online kozmetikai kereskedésekben és olyan nagyobb drogérialáncokban, mint a Rossmann.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem