Young women cuts fresh herbs for a dinner

Anyaság és vállalkozás: így lett sikeres a vidéki gyógytea készítő a járvány alatt

2021. április 29. 08:14

A magyar gasztronómia egyik alapvető fűszere a bazsalikom, de ez az illatos fűszer ennél jóval sokoldalúbban használható. Például teába is kiváló, vallja a füvesemberré avanzsált Beh Mariann, aki vállalkozását is e népszerű növényről nevezte el. A kisvállalkozás eddigi életéről, a gyógynövények valódi értékéről és a piac 2020-as alakulásáról kérdezte a HelloVidék.

A Szabadszállás közelében elterülő egy hektáros birtokon teremnek Mariann organikus gyógy- és fűszernövényei, melyekből teakeverékeket és sóvirágokat készít egészen 2014 óta. A kertészmérnöki és biotechnológusi végzettség megszerzését követően egy ideig egy agrárcégnél dolgozott szaktanácsadóként, ahol a gazdákat járva műtrágyát értékesített, az anyasággal együtt viszont megérett a saját vállalkozás gondolata.

A saját cégalapítás mellett azonban a kecskeméti vállalkozó nem távolodott el teljesen az eredeti irányvonaltól sem, jelenleg is egy innovatív megoldásokat kínáló mezőgazdasági kkv-nál dolgozik marketingesként. A tavaly berobbant COVID-helyzet azonban, dacára annak, hogy az immunrendszert is erősítő termékeket értékesít, őt sem kímélte.

Mint azt Beh Mariann a HelloVidéknek elmondta, a járványhelyzet adta meg azt a bizonyos lökést a hosszú ideje fontolgatott webshop elindításának, ami sokakhoz hasonlóan nekik is segített túlélni, amikor az értékesítési pontjaik kényszerűek voltak a kormányrendeletek értelmében egyik napról a másikra bezárni.

A teljes cikk a Bazsalikomos Kert tulajdonosáról a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?