25 °C Budapest
Young women cuts fresh herbs for a dinner

Anyaság és vállalkozás: így lett sikeres a vidéki gyógytea készítő a járvány alatt

2021. április 29. 08:14

A magyar gasztronómia egyik alapvető fűszere a bazsalikom, de ez az illatos fűszer ennél jóval sokoldalúbban használható. Például teába is kiváló, vallja a füvesemberré avanzsált Beh Mariann, aki vállalkozását is e népszerű növényről nevezte el. A kisvállalkozás eddigi életéről, a gyógynövények valódi értékéről és a piac 2020-as alakulásáról kérdezte a HelloVidék.

A Szabadszállás közelében elterülő egy hektáros birtokon teremnek Mariann organikus gyógy- és fűszernövényei, melyekből teakeverékeket és sóvirágokat készít egészen 2014 óta. A kertészmérnöki és biotechnológusi végzettség megszerzését követően egy ideig egy agrárcégnél dolgozott szaktanácsadóként, ahol a gazdákat járva műtrágyát értékesített, az anyasággal együtt viszont megérett a saját vállalkozás gondolata.

A saját cégalapítás mellett azonban a kecskeméti vállalkozó nem távolodott el teljesen az eredeti irányvonaltól sem, jelenleg is egy innovatív megoldásokat kínáló mezőgazdasági kkv-nál dolgozik marketingesként. A tavaly berobbant COVID-helyzet azonban, dacára annak, hogy az immunrendszert is erősítő termékeket értékesít, őt sem kímélte.

Mint azt Beh Mariann a HelloVidéknek elmondta, a járványhelyzet adta meg azt a bizonyos lökést a hosszú ideje fontolgatott webshop elindításának, ami sokakhoz hasonlóan nekik is segített túlélni, amikor az értékesítési pontjaik kényszerűek voltak a kormányrendeletek értelmében egyik napról a másikra bezárni.

A teljes cikk a Bazsalikomos Kert tulajdonosáról a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem