Sokan még mindig nem döntenek időben a családi vagyon sorsáról

Sokan még mindig nem döntenek időben a családi vagyon sorsáról

2018. szeptember 28. 10:30

Nagyon fontos, hogy még időben rendelkezzünk a családi vagyon sorsáról - írja a Világgazdaság.

Nem szabad elodázni a családi vagyon sorsa feletti rendelkezést - mondta el a Magyar Országos Közjegyzői Kamara képviseletében Böröcz Helga a lap által rendezett konferencián. Böröcz Helga elmondta, hogy még mindig sokan esnek abba a hibába, hogy nem rendelkeznek időben a vagyonukról, pedig minden egyes életszakaszban át kellene gondolni, hogy melyek azok a szerződések, melyekről fontos rendelkezni.

A vagyontervezésnek több fázisa is van, melyek közül a házasság és a válás tartoznak a legfontosabbak közé. Érdemes átgondolni, hogy ezek hogyan érintik a családi vállalkozást. A közjegyző szerint érdemes afféle családi alkotmányt létrehozni. Ennek megléte esetén semmilyen probléma nem lesz a családi vagyon átörökítésében.

A szerződés alapvetően a szerződő felek között hatályos. Annak érdekében, hogy harmadik fél felé is hatályos legyen, azt be kell vezetni a házassági vagyonjogi szerződések nyilvántartásába. Két fő ügylettípust különböztethetünk meg: a végintézkedéseket (végrendelet, öröklési szerződések) és élők közötti ügyleteket (ajándékozási-, tartási-, életjáradéki szerződések).

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?