14 °C Budapest

Ennyit keresett tavaly Sebestyén Balázs cége

2017. május 31. 16:40

Jelentős bevétel növekedést könyvelhetett el Sebestyén Balázs cége 2016-ban, ráadásul a nyereség is 57 millió forintra, vagyis közel triplájára ugrott. A jelentős összegért persze meg is kellett dolgozni, ráadásul a cégvezetés sem lehetett egy sétagalopp. Mutatjuk, hogyan faraghatsz le te is százezreket a céges költségeidből néhány kattintással.

Beindult a pénzgyár Sebestyén Balázs műsorgyártó cégénél, tavaly 190 millió forintos bevétele mellett 57 millió forintos profitot könyvelhettek el. Ez különösen úgy számít szép eredménynek, hogy egy évvel korábban (2015-ben) még csupán 131 milliós bevétellel és 21 milliós (adózás előtti) nyereséggel számolhattak - írja a Hvg.hu.

Sebestyén Balázs egyébként nem véletlenül kereshetett ennyit, a mindennapos, hajnali rádióműsor-készítés mellett az RTL képernyőjén is rendszeresen szerepel, ráadásul az egyik legfoglalkoztatottabb magyar műsorvezetőről van szó.

Sokan azt hiszik, hogy a műsorvezetés után csak a pénzt kell besöpörni, pedig egy vállalkozás vezetése is jelentős időnket emésztheti fel. Persze felvehetünk egy könyvelőt erre, azonban vannak ügyek, amiket nem intéz el helyettünk a könyvelő sem.

Mit kell intézni?

Az induló vállalkozások elsősorban a szegmensre jellemző, klasszikusnak mondható banki termékeket igénylik. Alapvető igény a bankszámlavezetés, ez egyszer jogszabályi kötöttség is, valamint a gazdálkodás átláthatósága miatt is elengedhetetlen. A magyarországi bankok nagy része dedikált számlaterméket kínál az induló vállalkozások számára, ezen számlacsomagok jellemzően 1-2 évig nyújtanak kedvezményes szolgáltatásokat, díjakat. Kifejezetten fontos, hogy a vállalkozás működéséhez és igényeihez illeszkedő számlacsomagot válasszanak az ügyfelek, mivel ez elősegíti a banki költségek alacsonyan tartását - írtuk korában a Pénzcentrumon.

Egy vállalkozás kezdeti szakaszában (általában az első évben) a költségek minimalizálása az egyik legfontosabb igény, mivel többségében ebben a periódusban még nincs profit. Emellett elvárás a rugalmasság is, illetve, hogy a menet közben felmerülő kiadások esetén is legyen mihez nyúlni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Emiatt sokan választanak valamilyen hitelt is maguknak a bankszámla mellé, ezeknek alapvetően két típusát ismerjük:

  • A beruházási hitelek célja, hogy egy adott fejlesztési célra fordítsák, ebből érdemes üzletfejlesztést végrehajtani, például egy új telephely vagy gép beszerzésével.
  • A szabadon felhasználható kölcsönök a napi kiadásokra, felmerülő likviditáskezelésre alkalmasak, így ezek minden kisebb-nagyobb vállalkozás számára jó megoldást nyújthatnak.

Hogyan faragjunk a költségekből?

Amit minden vállalatnak érdemes megfontolnia, az a bankszámla költségén való faragás. Érdemes a saját vállalati bankolási szokásaink alapján kalkulációt végeznünk a Pénzcentrum kalkulátorán, a jó számlaválasztással ugyanis akár százezreket is megspórolhatunk magunknak évente.

  • A friss vállalkozásoknak egyébként az OTP Kisvállalkozói Start a legolcsóbb számla, az első évben 6440 forintot kell fizetnünk érte.
  • A kis cégeknek (6 millió forintos árbevétel) szintén az OTP számlája a legolcsóbb, igaz, már 16 520 forint az összköltség.
  • A közepes vállalkozások (30 millió forint árbevétel) már 91 ezer forintot fizethetnek ezért a csomagért (itt is ez a legolcsóbb az első évben).

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem