1 °C Budapest
Ennyit keresett tavaly Sebestyén Balázs cége

Ennyit keresett tavaly Sebestyén Balázs cége

2017. május 31. 16:40

Jelentős bevétel növekedést könyvelhetett el Sebestyén Balázs cége 2016-ban, ráadásul a nyereség is 57 millió forintra, vagyis közel triplájára ugrott. A jelentős összegért persze meg is kellett dolgozni, ráadásul a cégvezetés sem lehetett egy sétagalopp. Mutatjuk, hogyan faraghatsz le te is százezreket a céges költségeidből néhány kattintással.

Beindult a pénzgyár Sebestyén Balázs műsorgyártó cégénél, tavaly 190 millió forintos bevétele mellett 57 millió forintos profitot könyvelhettek el. Ez különösen úgy számít szép eredménynek, hogy egy évvel korábban (2015-ben) még csupán 131 milliós bevétellel és 21 milliós (adózás előtti) nyereséggel számolhattak - írja a Hvg.hu.

Sebestyén Balázs egyébként nem véletlenül kereshetett ennyit, a mindennapos, hajnali rádióműsor-készítés mellett az RTL képernyőjén is rendszeresen szerepel, ráadásul az egyik legfoglalkoztatottabb magyar műsorvezetőről van szó.

Sokan azt hiszik, hogy a műsorvezetés után csak a pénzt kell besöpörni, pedig egy vállalkozás vezetése is jelentős időnket emésztheti fel. Persze felvehetünk egy könyvelőt erre, azonban vannak ügyek, amiket nem intéz el helyettünk a könyvelő sem.

Mit kell intézni?

Az induló vállalkozások elsősorban a szegmensre jellemző, klasszikusnak mondható banki termékeket igénylik. Alapvető igény a bankszámlavezetés, ez egyszer jogszabályi kötöttség is, valamint a gazdálkodás átláthatósága miatt is elengedhetetlen. A magyarországi bankok nagy része dedikált számlaterméket kínál az induló vállalkozások számára, ezen számlacsomagok jellemzően 1-2 évig nyújtanak kedvezményes szolgáltatásokat, díjakat. Kifejezetten fontos, hogy a vállalkozás működéséhez és igényeihez illeszkedő számlacsomagot válasszanak az ügyfelek, mivel ez elősegíti a banki költségek alacsonyan tartását - írtuk korában a Pénzcentrumon.

Egy vállalkozás kezdeti szakaszában (általában az első évben) a költségek minimalizálása az egyik legfontosabb igény, mivel többségében ebben a periódusban még nincs profit. Emellett elvárás a rugalmasság is, illetve, hogy a menet közben felmerülő kiadások esetén is legyen mihez nyúlni.

Emiatt sokan választanak valamilyen hitelt is maguknak a bankszámla mellé, ezeknek alapvetően két típusát ismerjük:

  • A beruházási hitelek célja, hogy egy adott fejlesztési célra fordítsák, ebből érdemes üzletfejlesztést végrehajtani, például egy új telephely vagy gép beszerzésével.
  • A szabadon felhasználható kölcsönök a napi kiadásokra, felmerülő likviditáskezelésre alkalmasak, így ezek minden kisebb-nagyobb vállalkozás számára jó megoldást nyújthatnak.

Hogyan faragjunk a költségekből?

Amit minden vállalatnak érdemes megfontolnia, az a bankszámla költségén való faragás. Érdemes a saját vállalati bankolási szokásaink alapján kalkulációt végeznünk a Pénzcentrum kalkulátorán, a jó számlaválasztással ugyanis akár százezreket is megspórolhatunk magunknak évente.

  • A friss vállalkozásoknak egyébként az OTP Kisvállalkozói Start a legolcsóbb számla, az első évben 6440 forintot kell fizetnünk érte.
  • A kis cégeknek (6 millió forintos árbevétel) szintén az OTP számlája a legolcsóbb, igaz, már 16 520 forint az összköltség.
  • A közepes vállalkozások (30 millió forint árbevétel) már 91 ezer forintot fizethetnek ezért a csomagért (itt is ez a legolcsóbb az első évben).

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?