12 °C Budapest
Milliárdokat hozott az építőipar élénkülése a legendás barkácsmultinak

Milliárdokat hozott az építőipar élénkülése a legendás barkácsmultinak

2017. május 25. 14:05

Dübörög a lakáspiac, ezt pedig a barkácsáruházak is megérzik. A Praktiker Kft. nettó árbevétele például több mint 6,6 milliárd forinttal nőtt az előző évhez képest . Az immár magyar barkácslánc 2016-ban 39,2 milliárd forintot realizált, ez 20 százalékkal haladta meg az előző évi forgalmat.

Az ingatlanvásárlási és - felújítási kedv, valamint a kedvező feltételű lakáshiteleknek és személyi kölcsönöknek isköszönhető az, hogy a Praktiker tavaly kifejezetten jó évet zárt - mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója a cég évértékelő sajtótájékoztatóján.

A barkácsáruház első üzleti évét zárta új tulajdonossal a háttérben. A Praktiker 2016-ban került a Wallis Csoport többségi tulajdonába. Már az év folyamán látszott, hogy a kedvező piaci folyamatoknak köszönhetően a barkácslánc felül fogja múlni a terveit.

A tavaly októberben nyílt 20. Váci úti áruházzal együtt végül 2015-höz képest több mint 6,6 milliárddal, összesen nettó 39,2 milliárd forintra sikerült növelnie árbevételét.

Az eladási adatok alapján az elmúlt évben jelentősen emelkedett a konyhablokkok, a lamináltpadlók, a beltéri ajtók forgalma. A lakások, házak korszerűsítésével kapcsolatos termékkörök közül a szigetelőanyagok eladása is kiugróan növekedett. A csempe, szaniter és az ezekhez kapcsolódó kiegészítő termékeket is viszik, mint a cukrot. Töretlen a színes diszperziós festékek forgalmának növekedése is. A vevők kapkodják a LED lámpákat is.

Szó esett arról is, hogy a kereskedelmi szektorban tapasztalt munkaerőhiány a Praktikert is érinti. A vállalat ennek ellenére 2015-höz képest növelni tudta létszámát, 400 főt vettek fel, jelenleg 1400 alkalmazottuk van.  2016. májusától megújult az online felület, az e-kereskedelmi üzletággal kapcsolatban a piaci trendeket meghaladó online forgalomról számoltak be: az elmúlt évben a teljes árbevétel mintegy 5 százalékát tette ki az online üzletág.

Pozitívan tekint a cég a 2017-es üzleti évre, a tervekkel kapcsolatban elmondták, a jövőben szeretnének majd újabb üzleteket nyitni. Idén erre biztosan nem kerül sor, de a jövőben 2-3 új áruház nyitása várható.  2017-ben terveik közt szerepel a kasszarendszer cseréje, a teljes vállalatirányítási rendszer megújítása, és persze a webshop fejlesztése.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Szó esett arról is, hogy Lengyelországban a Praktiker komoly pénzügyi gondokkal küzd, az alkalmazottak nem jutnak hozzá fizetésükhöz, a legtöbb áruházat bezárták és a menedzsment nem hajlandó tárgyalni a szakszervezettel. A lengyelországi alkalmazottak áprilisban nem kaptak fizetést és még új munkahely után sem tudnak nézni. Az ügyvezető igazgató kiemelte, Magyarországon más a tulajdonos, itt minden rendben, a magyar működést semmi sem veszélyezteti.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?