Milliárdokat hozott az építőipar élénkülése a legendás barkácsmultinak

Milliárdokat hozott az építőipar élénkülése a legendás barkácsmultinak

2017. május 25. 14:05

Dübörög a lakáspiac, ezt pedig a barkácsáruházak is megérzik. A Praktiker Kft. nettó árbevétele például több mint 6,6 milliárd forinttal nőtt az előző évhez képest . Az immár magyar barkácslánc 2016-ban 39,2 milliárd forintot realizált, ez 20 százalékkal haladta meg az előző évi forgalmat.

Az ingatlanvásárlási és - felújítási kedv, valamint a kedvező feltételű lakáshiteleknek és személyi kölcsönöknek isköszönhető az, hogy a Praktiker tavaly kifejezetten jó évet zárt - mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója a cég évértékelő sajtótájékoztatóján.

A barkácsáruház első üzleti évét zárta új tulajdonossal a háttérben. A Praktiker 2016-ban került a Wallis Csoport többségi tulajdonába. Már az év folyamán látszott, hogy a kedvező piaci folyamatoknak köszönhetően a barkácslánc felül fogja múlni a terveit.

A tavaly októberben nyílt 20. Váci úti áruházzal együtt végül 2015-höz képest több mint 6,6 milliárddal, összesen nettó 39,2 milliárd forintra sikerült növelnie árbevételét.

Az eladási adatok alapján az elmúlt évben jelentősen emelkedett a konyhablokkok, a lamináltpadlók, a beltéri ajtók forgalma. A lakások, házak korszerűsítésével kapcsolatos termékkörök közül a szigetelőanyagok eladása is kiugróan növekedett. A csempe, szaniter és az ezekhez kapcsolódó kiegészítő termékeket is viszik, mint a cukrot. Töretlen a színes diszperziós festékek forgalmának növekedése is. A vevők kapkodják a LED lámpákat is.

Szó esett arról is, hogy a kereskedelmi szektorban tapasztalt munkaerőhiány a Praktikert is érinti. A vállalat ennek ellenére 2015-höz képest növelni tudta létszámát, 400 főt vettek fel, jelenleg 1400 alkalmazottuk van.  2016. májusától megújult az online felület, az e-kereskedelmi üzletággal kapcsolatban a piaci trendeket meghaladó online forgalomról számoltak be: az elmúlt évben a teljes árbevétel mintegy 5 százalékát tette ki az online üzletág.

Pozitívan tekint a cég a 2017-es üzleti évre, a tervekkel kapcsolatban elmondták, a jövőben szeretnének majd újabb üzleteket nyitni. Idén erre biztosan nem kerül sor, de a jövőben 2-3 új áruház nyitása várható.  2017-ben terveik közt szerepel a kasszarendszer cseréje, a teljes vállalatirányítási rendszer megújítása, és persze a webshop fejlesztése.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szó esett arról is, hogy Lengyelországban a Praktiker komoly pénzügyi gondokkal küzd, az alkalmazottak nem jutnak hozzá fizetésükhöz, a legtöbb áruházat bezárták és a menedzsment nem hajlandó tárgyalni a szakszervezettel. A lengyelországi alkalmazottak áprilisban nem kaptak fizetést és még új munkahely után sem tudnak nézni. Az ügyvezető igazgató kiemelte, Magyarországon más a tulajdonos, itt minden rendben, a magyar működést semmi sem veszélyezteti.

 

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?