1 °C Budapest
Félmilliót bukhatnak fejenként: befuccsolni látszik a Vállalkozz Itthon Fiatal!

Félmilliót bukhatnak fejenként: befuccsolni látszik a Vállalkozz Itthon Fiatal!

Pénzcentrum
2017. május 15. 09:33

A Gyere Haza Fiatal program után a fiatalok vállalkozását segítő rendszer is megbukhat - írja a 444.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

UPDATE:

Az NGM állásfoglalást küldött a megjelent cikkünkkel kapcsolatban:

Tájékoztatjuk, hogy a Vállalkozz itthon fiatal! program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium haladéktalanul megkezdi a támogatási szerződések megkötését a nyertes üzleti tervek készítőivel. A szükséges támogatás folyósítását az uniós kifizetések elhúzódására tekintettel hazai forrásból biztosítja a tárca.

A Gyere Haza Fiatal program után (105 fő települt vissza Magyarországra ennek keretein belül) új, fiatal vállalkozóknak szóló támogatási rendszert indított tavaly a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Vállalkozz Itthon Fiatal! néven. A program lényege az volt, hogy egy tanfolyamot kellett elvégezni, aminek a 200 ezer forintos költségét az állam átvállalta, és 3 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást ígértek a fiataloknak.

A képzés elvégzése és az üzleti terv elészülése után viszont a résztvevők jelentős része nem kapta meg a támogatást, annak ellenére, hogy a céget többen megalapították és emiatt a járulékokat is fizetik. Mivel innovációs cégekről van szó, ezért több esetben előfordult, hogy az üzleti tervet egy másik vállalkozás valósította meg helyettük, így nemcsak a vállalkozásuknak mondhattak búcsút, de a havi 80 ezer forintos állami elvonásoknak is. Nem csak ennyit bukhatnak a fiatal vállalkozók, ha ugyanis nem valósítják meg az üzleti tervben szereplő ötletet (ami sok esetben már elavult), akkor a 200 ezer forintos képzési költséget is vissza kell fizetnük.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?