Felszippantják a dolgozók után járó kedvezményeket a magyar cégek

Felszippantják a dolgozók után járó kedvezményeket a magyar cégek

Pénzcentrum
2017. április 28. 09:00

Nagyban hozzájárul az állástalanok elhelyezkedéséhez, valamint a munkaerő megtartásához a munkahelyvédelmi akció; ma már közel 900 ezer dolgozó után vesznek igénybe valamilyen járulékkedvezményt a vállalkozások - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium közlésére hivatkozva a Magyar Idők.

A legfrissebb, februári adatok szerint a program 2013-as indulása óta 517,2 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál. A cégek szociális hozzájárulási adókedvezmény, valamint szakképzési hozzájárulási kedvezmény formájában kapnak támogatást.

A legtöbb vállalkozás az 55 év feletti munkavállalók foglalkoztatásához használta ki a kedvezményeket, a támogatások harmadát az ebben a korcsoportban foglalkoztatottak után igényelték. A második legnagyobb csoport a szakképzetlenek voltak, havi átlagos 280 ezer fős foglalkoztatotti létszámmal. Emellett mintegy 160 ezer, 25 év alatti fiatal alkalmazásához, és átlagosan havonta 35 ezer, gyermekgondozási ellátásban részesülő után kapnak közteherkönnyítést a munkaadók.

Kedvezményt vehetnek igénybe a mezőgazdasági termelők, valamint a szabad vállalkozási zónában működő cégek is, utóbbiaknál egyelőre csak mintegy 1500 főt érint az érvényesíthető kedvezmény, azonban számuk egy év alatt így is megkétszereződött.

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18