2 °C Budapest
Milliókért állnak sorba a magyar kisvállalkozók: erre költik az ajándékpénzt

Milliókért állnak sorba a magyar kisvállalkozók: erre költik az ajándékpénzt

2017. április 26. 09:01

A kapacitásbővítés, valamint a prototípus-, a termék-, a technológia- és a szolgáltatásfejlesztés a legnépszerűbb uniós felhívás a kisvállalkozások körében - derül ki a Világgazdaság összesítéséből.

A 2014-2020-as ciklusban eddig 8476 milliárd forint értékben érkezett be támogatási kérelem önkormányzatoktól és cégektől. Az irányító hatóság eddig több mint 20 ezer beadványt támogatott, a megítélt összeg 4340 milliárd forint. Ezek közül 12 ezer esetben fizették ki a győztes pályázókat 1859 milliárd forint értékben.

A mikro-, kis- és középvállalkozások körében a legnépszerűbbek a kapacitásbővítő beruházásokra kiírt tenderek voltak: csaknem 2700 pályázó 64,7 milliárd forintot igényelt, az irányító hatóság ebből eddig 39 milliárd forintot ítélt meg. Prototípus-, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztésre szintén 2700 pályázat érkezett mintegy 170 milliárd forint igényelt támogatással, viszont a hatóság eddig mindössze 2,6 milliárd forintot hagyott jóvá.

A kimutatás szerint népszerű még a pályakezdőknek szóló gyakornoki program is, ebben a témában 1800 támogatási kérelem érkezett be 13,4 milliárd forint értékben, és a hatóság eddig 6 milliárd forint kifizetését ítélte meg.

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?