A borravaló mértéke átalakulóban van, szektoronként eltér, és az évszakok is érezhetően befolyásolják.
Vegán "szekta" trollkodta szét a budapesti Mészár Steak Kitchen Facebook oldalát. Az indulatok azután szabadultak el, hogy a steakétterem promóciós céllal közzétett egy fotót, amin a 9000 grammos Lilike "játszik" egy 950 grammos csontos ribeye steakkel. A vörös húsok fogyasztása persze régóta vitatéma; a WHO szerint például "valószínűleg rákkeltő". Mások ellentétes álláspontot képviselnek. Szerinted?
- írta "a város legmenőbb hentesének" étterméről még tavaly februárban az "Egy nap a városban" blog.
Nos, a bloggerek állításával többen nem igazán értettek egyet az elmúlt napokban; egy összehangolt "támadás" után ugyanis 4,1 pontra esett vissza az étterem átlaga a Facebookon. Az indulatok - legalábbis a kommentáradat tanúsága alapján - vélhetően azután szabadultak el, hogy a steakétterem promóciós céllal közzétett egy fotót, amin a 9000 grammos Lilike "játszik" egy 950 grammos csontos ribeye steakkel.
A javarész külföldi kommentelők között akadt, aki kizárólag a reklámfogás ellen kelt ki, de volt olyan is, aki szerint a vörös hús minden baj okozója. A teljesség igénye nélkül ilyen, és ehhez hasonló hozzászólások érkeztek, tömegével (ezek egy részét utólag törölte az étterem oldalának adminisztrátora):

Az "összehangolt támadással" kapcsolatban tegnap végül az étterem csapata is megszólalt; Facebook posztjukban a következőt írták:
Az étterem vezetése ezen felül azt is hozzátette: "Sajnos a jelenlegi Facebook szabályozások értelmében nem tehetünk semmit az ilyenfajta támadás ellen. Természetesen a számunkra sértő és irreleváns tartalmakat eltávolítottuk, a hozzászólókat kitiltottuk és jelentettük őket a Facebook felé, de ez nem változtat azon, hogy 2 nap alatt több, mint 30 db 1 csillagos értékelést kaptunk. Ennek köszönhetően 4,1-re esett vissza a Mészár Steak Kitchen átlaga..."
NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!
Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)
"valószínűleg rákkeltő" vs. "tudománytalan"
A vörös húsok fogyasztása persze régóta vitatéma, így az sem véletlen, hogy rengeteg kutatás foglalkozik a témával. Legutóbb például a World Health Organisation (WHO) adott ki egy jelentést, amelyben a vörös húsokat a 2A kategóriába sorolták, ami azt jelenti, hogy "az embereknél valószínűleg rákkeltő". De a világ rákkutatóit tömörítő World Cancer Research Fund is azon az állásponton van már hosszú ideje, hogy ezekből a húsfélékből olyan keveset kell enni, amennyire csak lehet. Szerintük
Felháborítónak tartotta viszont a WHO rákkutató részlegének (International Agency for Research on Cancer; IARC) tanulmányát a magyar Vágóállat és Hús Terméktanács (VHT). Menczel Lászlóné, a szervezet titkára az IARC megállapításait "tudománytalannak és elképzelhetetlennek" nevezte. Mint mondta, a sertéstartás például Magyarországon is alkalmazkodott a jelenlegi elvárásokhoz, és a sertések zsírtartalma a minimálisra csökkent. Több vizsgálat is kimutatta, hogy a sertéshús fehérjében gazdag, koleszterint pedig jóformán nem is tartalmaz. A titkár azt is hozátette:
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) statisztikái szerint egyébként Magyarországon kevésbé népszerű a marhahús, az uniós átlag alatt fogyasztunk belőle. A háztartások fogyasztására vonatkozó adatsor szerint, amíg baromfihúsból fejenként 1,6 kilogrammot, illetve sertéshúsból 1,4 kilogrammot fogyasztunk havi szinten, addig marha-, borjú-, és egyéb húsokból (pl.: vadhús) mindössze 0,1 (!) kilogrammot. Az állandó perpatvarban pedig érdemes ezúttal is a dietetikusok mantráját idézni: "Az egészség alapja a kiegyensúlyozott táplálkozás, amelynek egyik fő vezérelve a változatosság."
Itt a nagy év végi pezsgőkörkép: ezek a legjobbak 2025-ben, nagy csatában a Törley és a Moet&Chandon
A Szupermenta terméktesztjén ezúttal száraz rozé pezsgőket vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.
Adatvezérelt energiakereskedelem és AI-transzformáció: ezek az Audax Renewables jövőévi célkitűzései
A Pénzcentrum Pap Gabriellát, az energetikai vállalat ügyvezető igazgatóját kérdezte.
-
Húsz évre bebiztosították magukat: így juthat fix áron zöldáramhoz ez az ipari óriásvállalat
Tóth Zoltánt, az E.ON EIS (Energy Infrastructure Solutions) megoldásértékesítési osztályvezetőjét kérdeztük.
-
Karácsonyi bevásárlás: miért éri meg a Lidl mellett dönteni az ünnepek előtt?
Az ünnepi készülődés mindenkitől sok energiát és alapos tervezést igényel, ezért a Lidl célja, hogy az idei karácsonyi bevásárlást a vásárlók egyszerűen és egy helyen intézhessék.
-
Közeledik a síszezon, féláron is elérhető a Gránit Bank Platinum kártya: 50 milliós, síelésre is érvényes utasbiztosítás jár hozzá
Európa sípályáin nagyjából minden tizedik síelő szenved kisebb-nagyobb balesetet egy-egy szezonban.
-
Ez a cég ott lát lehetőséget, ahonnan más menekül: bevásárolták magukat egy borsodi zsákfalu baromfifeldolgozójába
A Pi-Pi Kft. a Demján Sándor Tőkeprogram segítségével korszerűsíti az üzemet.
-
Elektromos 4x4 városban, országúton, terepen: hol jön ki az előnye?
Mit is nyújt a négykerék-hajtás a mindennapokban az autósok számára?
-
Gesztenye-feldolgozó, pizzéria, repülőgyár, fémipari vállalat - négy cég, négy iparág és azonos kihívások (x)
Az E.ON sikeres hazai kkv-kal közös együttműködésben mutatja be, hogyan tud segíteni egy energiaszolgáltató a cégek versenyképességében.








