Nem fizetett az Adidas, hiába van igaza a magyar feltalálónak

Nem fizetett az Adidas, hiába van igaza a magyar feltalálónak

2016. december 1. 09:31

A magyar feltaláló, Oroszi László számára a korábbinál kedvezőbb döntést hozott a másodfokú bíróság a feltaláló és az Adidas perében, de jogi csapatával együtt fontolgatja, hogy az ítélet felülvizsgálatát kéri a Kúriánál - mondta a Figyelőnek.

Azt már korábban jogerősen kimondta a bíróság, hogy Oroszi szabadalmát, az irányítósávos futballcipőt bitorolta a magyarországi vállalat, az Adidas Budapest Kft. (A konszern többi része ellen nem terjeszthettek elő keresetet, mert annak idején az európai szabadalmat elrontotta az akkori ügyvivő.)

A határidő már lejárt, de az Adidas nem fizetett, ezért a felperesek végrehajtási vagy felszámolási eljárás indítását mérlegelik a vállalat ellen.

Oroszi László állítja: az utóbbi néhány évben kifejlesztett új cipőiben nemcsak a Feröer szigeteket, hanem Svájcot is legyőzte volna a magyar labdarúgó-válogatott. Jelenleg arról tárgyalnak, hogy a terméket egy kínai cég gyártsa licencben - írja a Figyelő.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22