1 °C Budapest

Ezek a legfontosabb szempontok a bankválasztásnál

2015. november 19. 16:03

A vállalkozások körében a szolgáltatások költségének alakulása, a személyes kapcsolatok megléte és a bank hírneve, megítélése és a hitelezési feltételek alakulása a legfontosabb szempont a bankválasztás során - írja közleményében az OTP Bank.

Továbbra is a szolgáltatások költsége az elsődleges szempont a vállalkozásoknak, amikor új pénzügyi szolgáltatót keresnek maguknak. Majdnem ugyanilyen fontos számukra a személyes kapcsolatok megléte, a kiválasztott bank hírneve és megítélése, valamint a hitelezési feltételek alakulása - derült ki a Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet elemzéséből. A szakértői anyag szerint a fontossági sorrendben ezután a bank társadalmi, szponzorációs tevékenysége, a tulajdonosi háttere, valamint a legközelebbi bankfiók elhelyezkedése következik.

A felmérés során a megkérdezett vállalkozások az előre megadott válaszlehetőségeken kívül is elmondhatták saját szempontjaikat, amelyek alapján megítélnek egy bankot. Ennek kapcsán legtöbben az ügyintézés segítőkészségét, rugalmasságát, személyre szabottságát, az ügyintézés gyorsaságát, az internetbank meglétét és jól használhatóságát, továbbá a bank megbízhatóságát és korrektségét jelölték meg fontos elvárásként.

A rögzített adatok alapján a cégek eltérő mérete és az általuk megjelölt szempontok között nem volt jellemző összefüggés. Ugyanakkor a vizsgálat rámutatott, hogy például a hitelezési feltételek alakulása, valamint a személyes kapcsolatok megléte különösen a közepes méretű vállalkozások számára fontosnak bizonyult.

Magunk is azt tapasztaljuk, hogy fokozatosan nő a vállalkozások bankváltási hajlandósága. Abban pedig, hogy az új pénzügyi partnert kereső cégek végül kit választanak, minden eddiginél nagyobb szerep jut a banki számlatermékek kondícióinak, valamint az értékesítési kampányok során megjelenő kedvezményes ajánlatoknak

- fejtette ki Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezetője.

A bankválasztás kapcsán nem lehet eltekinteni attól, hogy a magyar kkv-szektor - ezen belül is főként a kisvállalati kör - még mindig alultőkésített, ezért az érintetteknek további segítségre van szükségük ahhoz, hogy a megnyíló üzleti, illetve EU-támogatási lehetőségekkel ténylegesen élni tudjanak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szakember szerint a bankválasztás során a vállalkozások többsége arra is kíváncsi, hogy a kiválasztott számlakonstrukcióhoz párosul-e olyan folyószámlahitel-konstrukció, amelynek igénybevételével az érintettek rugalmas, szabadon lehívható és felhasználható; vagy akár a szerződéses határidőn belül, a keretösszeg erejéig, többször is igénybe vehető, tárgyi fedezet nélküli kölcsönhöz juthatnak hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?