930 milliárdot oszthatnak szét a vállalkozások között

Pénzcentrum
2015. július 1. 09:33

A gazdaságfejlesztési keret tervezett 830 milliárd forint helyett 930 milliárd forintra vonatkozó felhívás jelenik meg ebben az évben. A támogatások minél gördülékenyebb felhasználása érdekében a már kiírt programokat is folyamatosan finomhangolják: a kapacitásbővítési támogatásnál eltörölték a cég méretére vonatkozó elvárásokat - írja a Napi Gazdaság.

Százmilliárd forinttal megemeli a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program ez évre tervezett fejlesztési keretét a kormány, így 830 milliárd forint helyett 930 milliárd forintnyi uniós támogatásra pályázhatnak idén a vállalkozások.

A százmilliárd forintos többlet keretében főként a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak szánt beruházásösztönző-, gépvásárlást, telephelybővítést célzó támogatásokat, valamint az exportpiacra lépést segítő felhívásokat írnak majd ki.

Az újratárgyalt keretből júliusban és augusztusban összesen 18 pályázatot hirdetnek meg. A nyár folyamán összesen 459 milliárd forintra pályázhatnak majd a kis- és közepes vállalkozások.

A kapacitásbővítés is könnyebb lesz a KKV-knak, ugyanis eltörölték a mérlegfőösszegre vonatkozó elvárásokat, vagyis msotantól bármekkora céggel lehet pályázni ilyen célra. 

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?