20 °C Budapest
Jöhet az áfacsökkentés? Megszólalt Varga

Jöhet az áfacsökkentés? Megszólalt Varga

Pénzcentrum
2015. március 20. 11:37

Az áfacsökkentés lehetőségéről is beszélt pénteken Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A pénteki HBLF pénzügyi csúcstalálkozón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter többek között azt is megemlítette, hogy a bankadó csökkentése mellett a 10 százalékra mérséklendő társasági adón, az egykulcsosra mérséklendő személyi jövedelemadón felül

az áfa-csökkentésen is gondolkodnak a ciklus későbbi részében.

A Portfolio elemzői véleménye szerint az áfacsökkentésre való utalás mégis meglepetés, hiszen a kormány korábban inkább azt a véleményét hangoztatta, hogy a forgalmi típusú adóztatás (a jövedelemadóztatás helyett) sokkal előnyösebb megoldás.

Magyarországon az áfakulcs 27 százalékos, ez rendkívül magasnak számít - Európában a legmagasabb.

Varga arról is beszélt, hogy az adóbevallásoknál hosszú távon az lenne a cél, hogy a mostani 4 millió adóbevallás helyett 0 érkezzen be a NAV-hoz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az adóhatóságnál ugyanis minden olyan adat elérhető, ami alapján a NAV is meg tudja állapítani azt, kinek mennyi adót kellene fizetni. Ez pedig azt jelentené, hogy

nem kell állampolgároknak bajlódni ezzel a határidő előtti utolsó éjszaka a konyhaasztal fölé görnyedve.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?