19 °C Budapest
Tucatnyi boltot zárhat be a Tesco Magyarországon

Tucatnyi boltot zárhat be a Tesco Magyarországon

2015. január 7. 18:21

A magyarországi Tesco áruházlánc a veszteséges üzletek bezárását tervezi idén, ami 10-12 vidéki egységet érinthet - írta a szerdai Magyar Nemzet a cég belső köreiből származó információkra hivatkozva. A társaság a kormány év végi döntéseivel, például az élelmiszerlánc-felügyeleti díj emelésével indokolja a lépést. A Tesco nem kommentálta a lapnak a híreket.

Veszteséges üzleteket zárna be Magyarországon a Tesco a cég belső köreiből származó információk alapján. A hírek szerint 10-12 vidéki egységről van szó, olyan településeken, ahol nem csak egy Tesco üzemel. Inkább a lakóházak közelében épített boltokat zárná be, amellyel nem veszítenének túl sok vásárlót, mivel a közelükben üzemel Tesco-hipermarket.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó személy elmondta, hogy a tervezett bezárások oka a kormány év végi döntéseiben keresendő. A hatvanszorosára emelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj milliárdos terhet jelent a vállalatnak, a vasárnapi üzletbezárás pedig a kieső forgalom miatt okoz veszteségeket.

A kisebb üzletekben átlagosan ötven dolgozót foglalkoztatnak, így a tervezett bezárások mintegy félezer ember munkáját sodorják veszélybe. A lap úgy tudja, hogy jövő hét elejére egyeztetésre hívta össze a Tesco a mintegy húszezer magyar dolgozóját képviselő két szakszervezetet, azzal a céllal, hogy bejelentsék az első negyedévre tervezett üzletpolitikai lépéseket. Ez pedig nem egy szokványos lépés az érdekképviseletekkel eddig történt egyeztetések gyakorlatában.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?