14 °C Budapest

Régi-új hely: tényleg itt nyitna kaszinót Andy Vajna?

2014. augusztus 21. 09:30

Hiába indulhatna szeptember 1-jén két új kaszinó Budapesten, a debreceni és nyíregyházi létesítményekhez hasonlóan, valószínűleg nem fogják tudni tartani a határidőt - írja a Világgazdaság.

Az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casinó Kft. a napilap értesülési szerint több helyszínnel is tárgyalt, így a Tropicana kaszinóval is, melynek az idei év végéig van működési engedélye. Így egy későbbi megállapodást nem lehet teljesen kizárni. A Tropicanában 2011-ig a Andy Vajnának is volt tulajdonrésze. A kaszinóban a piac átalakítása előtt havi átlag 142 millió forint élő- és játékgép bevétel folyt be, tavaly azonban ez már havi 580 millió forintra emelkedett.

A törvény alapján maximum 11 kaszinó-koncesszió adható ki, öt Budapesten és Pest megyében. Jelenleg három kaszinó működik az országban, kettő Budapesten, egy Sopronban. A fővárosiak december 31-ig szóló engedélyek alapján üzemelnek. A koncessziós időszak két budapesti egység esetén szeptember 1-jén indul, míg a másik három fővárosi játékkaszinó január 1-én nyithat. Így 2015-től működik majd öt kaszinó Budapesten, illetve Pest megyében.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem