Az elvált magyar álompár felszámolja a közös ügyeket

Pénzcentrum
2014. május 14. 17:35

Détár Enikő kiszáll volt férjével, Rékasi Károllyal közösen alapított cégekből. A korábbi álompár végleg lezárja a közös ügyeket, csak a gyerekek kötik össze őket ezentúl. A színészeknek a közös házukat kell eladni ahhoz, hogy anyagilag is teljesen függetlenedjenek egymástól. A cégek sorsa innentől Rékasi kezében lesz, kérdés, hogy beáll-e valamelyik vállalkozás a megszűnő KKV-k hosszú sorába.

 Détár Enikő úgy érezte, majd 30 évig tartó házasságuk lezárásával az egykori házaspár cégeiben is "tisztogatni" kell, ami nem csoda, hiszen új életük felépítését igencsak megnehezítené, ha a vállalkozások miatt a kelleténél többet kellene beszélniük, találkozniuk és egyezkedniük. A házaspár - természetesen a gyermekeiken kívül - a jelek szerint mindent feladna az elmúlt évtizedekből, ami összekötötte őket, hiszen 85 millió forintért árulják Telkiben lévő hatalmas, gyönyörű házukat is, amely egykor még szerelemmel, szeretettel és hangos nevetéssel volt tele - írja a Blikk.

Az Enká Kft.-t, amely a színésznő kilépése után átalakult Bundáskút Kft.-vé, 2004-ben alapították hárommillió forintos alaptőkével, a tevékenységi körében pedig megtalálható többek között az alkotó- és előadó-művészet, film- és videogyártás, illatszerek nagykereskedelme, saját tulajdonú és bérelt ingatlan bérbe adása, üzemeltetése, valamint ügynöki nagykereskedelem is. A rengeteg felkérés és a szorgalom meghozta gyümölcsét, a cégbíróságon vezetett adatok szerint 2010 és 2012 között 16 millió forintos nettó bevételre tettek szert, tíz év után azonban áprilisban lecsapott rájuk a hatóság. Ahogyan a Blikk megírta, a házaspár cége szerepelt a NAV végrehajtási eljárás alatt álló adózóinak listáján, később azonban lekerültek onnan, miután rendezték hátralékukat.

Détár helyét nemrég Rékasi anyja vette át a cégben, ahogyan közös betéti társaságukban is. Azt egyébként még 1992-ben alapították, Rékasi beltagként, Enikő pedig kültagként volt tagja a The Group Bt.-nek. Ebben a legutóbbi három évben (2010-2012) mérleg szerint nettó 29 millió forintot kerestek, most azonban már csak a színészen múlik, hogy mennyi lesz a cégek bevétele.

Február óta  egyébként háromezer fölött van a havonta megszűnő cégek száma, a mögöttünk álló időszak minden idők háromhavi rekordját hozta. "Ha ez az ütem fennmarad, idén akár 40 ezer céget is törölhetnek a nyilvántartásból" - véli Tóth Tamás, az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató ügyvezetője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Áprilisban 3621 céget törölt a cégbíróság, ami önmagában még nem rekord, ám arra még sosem volt példa, hogy három egymást követő hónapban 3000 fölé emelkedjen a mutató. Márpedig most ez történt, sőt a szóban forgó időszakban havonta átlagosan 3460 cég szűnt meg, ami egész évre kivetítve 40 ezer darab fölötti megszűnést és 7 százalék körüli éves törlési rátát jelent.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem